Golfen fiscaal aftrekbaar

1 min  leestijd
0
Image

Golfen is onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar voor ondernemers. De belangrijkste voorwaarde is dat het spel een zakelijk belang dient, zoals 'het werven van klanten in hogere sociale kringen'. De Arnhemse rechtbank heeft een winkelier in het gelijk gesteld die vond dat ze haar lidmaatschap van de golfclub als representatiekosten mocht aftrekken van de ondernemerswinst. Dankzij dit precedent kunnen nu ook andere ondernemers dit doen.

De betreffende onderneemster heeft overigens alleen op papier wat aan de uitspraak gehad. Voor haar zijn alleen representatiekosten boven de 4.300 aftrekbaar van de winst. Die drempel haalt ze niet. Alleen als ze daar vooraf voor had gekozen, had ze 73,5% van de werkelijke kosten kunnen aftrekken.

De principiële zege is er niet minder om, menen fiscaal experts. En collega-ondernemers zullen haar dankbaar zijn omdat ze een interessante deur voor hen heeft geopend.

Meer over belasting

Meer over belasting

Elke week handige tips in je mailbox?

Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van IkGaStarten en mis geen praktische handvatten om van jouw start een succes te maken!

Sluiten