marieke

Belastingdienst herinnert starters aan naderende btw-aangifte

Startende ondernemers weten vaak wel dat ze op tijd omzetbelasting moeten doen, maar wanneer is dat ook alweer nodig? Je bent niet de enige. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat vijftien procent van de starters afgelopen jaar te laat hun btw-aangifte heeft ingediend.

Ondernemers die al wat langer in het vak zitten, doen daarentegen meestal op tijd aangifte. De Belastingdienst wil natuurlijk graag dat startende ondernemers dit goede voorbeeld volgen en komt met de volgende oplossing: hoewel er sinds 1 januari 2014 geen papieren herinneringen van de naderende btw-aangifte deadline aan ondernemers wordt verstuurd, maakt de fiscus voor starters een uitzondering. Zij ontvangen begin juli alsnog een papieren oproep dat het weer tijd is om btw-aangifte te doen.

Digitaal alert 

Maar ondernemer kunnen zelf ook actie ondernemen. De Belastingdienst heeft namelijk een speciale sms- en e-mailservice in het leven geroepen waarmee ondernemers tijdig worden geattendeerd op het indienen van hun btw-aangifte. Het instellen hiervan gebeurt op op het beveiligde gedeelte van de website van de Belastingdienst. 

Gepubliceerd op:
11-07-2014

Wat vind je van dit artikel?

x5
x5

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Soorten belastingen

Van inkomstenbelasting tot omzetbelasting (btw-aangifte) en van btw-tarieven tot loonheffingen: als het om de fiscus gaat, zijn er verschillende belastingen waarmee je als ondernemer op zakelijk en persoonlijk gebied te maken kunt krijgen.

Op deze pagina's vind je informatie en artikelen over de voornaamste belastingen waarmee veruit de meeste ondernemers rekening moeten houden, te beginnen met:.

  1. Inkomstenbelasting
  2. Omzetbelasting (btw-aangifte)
  3. Vennootschapsbelasting
  4. Dividendbelasting
  5. Loonbelasting/premie volksverzekeringen

Btw berekenen voor je aangiftes? Zet hem in je favorieten of startscherm:

De btw-calculator

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.