marieke

Hogere toeristenbelasting nekt horeca en recreatiebranche

De verhoging van de toeristenbelasting door gemeenten is voor veel hotels, campings en kampeerbedrijven een stevige financiële strop. Gastvrij Nederland, het platform voor toerisme en recreatie, noemt de verhogingen ’onhandig’ en ’onverstandig’, zeker in deze economisch onrustige tijden.

Theo Ruijs, voorzitter van Gastvrij Nederland, benadrukt in De Telegraaf dat de recreatiesector voor ons land heel belangrijk is. "Juist nu zouden gemeenten de ondernemers een steuntje in de rug moeten geven en niet de belasting moeten verhogen", reageert hij op het onderzoek van vergelijkingssite LookingforBooking.com. De makers van de site becijferden dat de belasting dit jaar in 169 plaatsen is verhoogd. Slechts vier gemeenten hebben de logeerbelasting verlaagd of afgeschaft.

In het afgelopen paasweekeinde had de recreatiesector ook al reden tot klagen, want het slechte weer zorgde er voor dat er zo'n 50.000 mensen minder ons land bezochten vanuit het buitenland dan vorig jaar. In totaal mocht ons land deze paasdagen zo'n 800.000 buitenlandse toeristen verwelkomen. Het merendeel van de buitenlandse toeristen kwam uit Duitsland.

Gepubliceerd op:
06-04-2010

Wat vind je van dit artikel?

x3
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Soorten belastingen

Van inkomstenbelasting tot omzetbelasting (btw-aangifte) en van btw-tarieven tot loonheffingen: als het om de fiscus gaat, zijn er verschillende belastingen waarmee je als ondernemer op zakelijk en persoonlijk gebied te maken kunt krijgen.

Op deze pagina's vind je informatie en artikelen over de voornaamste belastingen waarmee veruit de meeste ondernemers rekening moeten houden, te beginnen met:.

  1. Inkomstenbelasting
  2. Omzetbelasting (btw-aangifte)
  3. Vennootschapsbelasting
  4. Dividendbelasting
  5. Loonbelasting/premie volksverzekeringen

Btw berekenen voor je aangiftes? Zet hem in je favorieten of startscherm:

De btw-calculator

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.