marieke

Kamp: 'Geen verlaging van de BTW'

Brancheorganisatie Detailhandel pleitte eind vorige week voor het terugdraaien van de vorig jaar ingevoerde BTW-verhoging van negentien naar 21 procent, maar een verlaging van de BTW in deze sector zit er voorlopig niet in. Dat heeft een woordvoerder van minister Henk Kamp van Economische Zaken laten weten.

De woordvoerder stelt dat eerst de schatkist op orde moet worden gebracht. Daarbij komt dat als de BTW omlaag gaat, het geld elders gevonden moet worden en dat zal de detailhandel ook raken. Hij wijst er verder op dat een deel van de verhoging is gecompenseerd door verlaging van de inkomstenbelasting.

OZB-aanslag

Het ministerie van Economische Zaken reageert op de eerdere presentatie van een actieplan door Detailhandel Nederland. De brancheorganisatie wil niet alleen een verlaging van de BTW, maar is ook van mening dat parkeertarieven en de OZB-aanslag moeten worden bevroren. Daarnaast zou er sprake moeten zijn van een verlichting op de loonkosten en moet de leegstand in de buurt worden aangepakt. Volgens Detailhandel Nederland zijn deze maatregelen nodig om de economie een zetje te geven. Winkeliers hebben last van de crisis en ook de consument past zijn gedrag aan, bijvoorbeeld door online te winkelen.

Lees het oorspronkelijke artikel in de Volkskrant.

Gepubliceerd op:
16-07-2013

Wat vind je van dit artikel?

x4
x4

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Soorten belastingen

Van inkomstenbelasting tot omzetbelasting (btw-aangifte) en van btw-tarieven tot loonheffingen: als het om de fiscus gaat, zijn er verschillende belastingen waarmee je als ondernemer op zakelijk en persoonlijk gebied te maken kunt krijgen.

Op deze pagina's vind je informatie en artikelen over de voornaamste belastingen waarmee veruit de meeste ondernemers rekening moeten houden, te beginnen met:.

  1. Inkomstenbelasting
  2. Omzetbelasting (btw-aangifte)
  3. Vennootschapsbelasting
  4. Dividendbelasting
  5. Loonbelasting/premie volksverzekeringen

Btw berekenen voor je aangiftes? Zet hem in je favorieten of startscherm:

De btw-calculator

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.653 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.