groep ondernemers starters

Over rechtsbijstand en koeien

Procederen kan een dure kwestie zijn. Rechtsbijstand kost geld en deze kosten kunnen niet altijd worden verhaald op de verliezende partij. Vandaar het oude gezegde: 'wie procedeert om een koe, geeft er een toe'. Startende ondernemers doen er dus verstandig aan rekening te houden met deze volkswijsheid wanneer zij overwegen naar de rechter te stappen om een zakelijk geschil op te lossen.

Rechtsbijstand kan aardig in de kosten lopen. Als ondernemer kunt u proceshulp inschakelen van een jurist of advocaat. Het inschakelen van een advocaat is bij vorderingen en geschillen zelfs verplicht wanneer het gaat om een financieel belang van 25.000 euro of meer. In dat geval worden de zaken en geschillen behandeld door een rechtbank. Vandaar ook de verplichting tot het inschakelen van een advocaat.

Kosten

Veel advocaten zijn niet goedkoop, omdat zij werken met uurtarieven die variëren tussen de 125 en 250 euro. Voor een relatief korte procedure moet u toch al snel rekenen op een minimum aantal uren van tien tot vijftien. En bij complexere zaken loopt dat aantal al snel op. Genoeg reden voor startende ondernemers om een verantwoorde afweging te maken of er überhaupt wel geprocedeerd moet worden.

Verhaal op verliezende partij

In Nederland kunnen de werkelijke proceskosten nooit volledig op de in het ongelijk gestelde partij worden verhaald. Slechts een klein deel kan door de rechter worden toegewezen aan de verliezende partij. Dat betekent dat u ook bij een succesvolle procedure het grootste deel van de juridische kosten zelf betaalt. En in het geval dat er een compromis wordt gesloten, is het gebruikelijk dat beide partijen zelf hun eigen gemaakte kosten betalen.

Juridisch gelijk

In mijn praktijk houd ik starters altijd voor dat het inschakelen van professionele juridische hulp pas verantwoord is wanneer de kosten opwegen tegen het economisch voordeel dat zij hieruit kunnen halen. Let wel: dan bedoel ik niet het juridisch voordeel, maar het economisch belang van de onderneming. Juridisch uw gelijk krijgen terwijl de kosten direct de continuïteit van uw bedrijf in gevaar brengen, is een slechte uitkomst.

Schikken of niet

Dat wil overigens niet zeggen dat u altijd maar moet schikken wanneer het financieel belang (te) gering is. Zo heb ik ook ondernemers (ongeacht het kostenaspect) geadviseerd wel te procederen, maar dan zou een eventueel geschil een negatief effect kunnen hebben op het imago van hun bedrijf. Daarbij moet u bijvoorbeeld denken aan kleine arbeidsconflicten of debiteurengeschillen. Het 'erbij laten zitten' kan in dat geval soms desastreus zijn voor een toekomstig personeels- of debiteurenbeleid.

Rechtsbijstandverzekering

Starters doen er in ieder geval verstandig aan een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Daarmee kunnen onverwacht hoge juridische kosten worden beperkt. De meeste verzekeringen zijn betaalbaar voor startende ondernemers en hiermee dekt u het risico van onverwachte proceskosten af. Voor advies en begeleiding, waarbij de ondernemer zelf goed op de kosten kan letten, kunt u dan zelf een jurist of advocaat inschakelen. Vanaf deze plek raad ik u aan om de te maken kosten (en het te hanteren uurtarief) ook altijd officieel te laten vastleggen.

4 extra rechtsbijstandtips

  1. Beschouw procederen als een laatste redmiddel.
  2. Beperk financiële gevolgen van een procedure door een adequate rechtsbijstandverzekering af te sluiten.
  3. Besluit nooit om te gaan procederen wanneer u slechts uw juridisch gelijk wilt halen, maar doe dit liever vanuit economisch oogpunt.
  4. Stuur bij geschillen vooral aan op het kunnen vermijden van een gerechtelijke procedure. Dat kan u veel geld besparen.

-Antonie Kerstholt

Gepubliceerd op:
12-03-2013

De door onze bloggers en experts verwoorde meningen zijn persoonlijk en vertegenwoordigen in geen geval een standpunt van de Rabobank.

Wat vind je van dit artikel?

x0
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Personeel

Als starter kun je natuurlijk in je eentje van start gaan met het bedrijf, maar het kan zijn dat je al direct op zoek moet naar geschikt personeel. Maar de ene werknemer is de andere natuurlijk niet. En met welke wettelijke regels (denk aan verzekeringen, loonheffingen etc.) moet je allemaal rekening houden? Hieronder beantwoorden we veel voorkomende vragen over personeel aannemen, waaronder:

  1. Personeel aannemen: waarop moet je letten?
  2. Hoe stel je een contract op?
  3. Kun je als zelfstandige ook personeel aannemen?


Heb je jouw eerste medewerker gevonden? Houd dan ook rekening met de verzekeringen die je hiervoor moet gaan afsluiten. In dit artikel lees je er alles over: hoe verzeker je jouw personeel?

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.