laptop op stoel

Het nieuwe (thuis)werken

Op de vraag of ik 'straks fulltime wil freelancen' moest ik het antwoord lang schuldig blijven. Ik mompelde vaak iets over 'vrijheid' en 'heft in eigen handen', maar moet toegeven dat ik dan één aspect zal missen: collega's. Ik had al visioenen van lange koffiepauzes in een stil kantoor of juist gezellige momenten aan mijn moeders keukentafel, was daar ineens de perfecte oplossing.

Op het kantoor van mijn vader kwam namelijk een bureau vrij. Sinds een paar weken zijn mijn mappen, een verzameling paaseitjes en een wirwar aan to-do-lijstjes te vinden in het kantoorpand van Pellegrom Telecom (vijftig meter verderop).

Om de hoek

Eindredactie, schrijven, bellen, afstuderen en stage lopen: ik doe het allemaal vanaf dit kantoor. In vergelijking met mijn reistijd naar Sanoma Media in Amsterdam houd ik per dag nu vier uur over. De lunchpauze vier ik samen met mijn ouders en tussendoor kan ik toch mijn surrogaatcollega's lastigvallen met loze opmerkingen als: "De ramen zijn een beetje stoffig!" of "Eigenlijk kan ik geen paasei meer zien, maar (mjam mjam) wat zijn ze lekker".

Nieuwe werken

Om in diezelfde volgorde te horen dat ik dan maar de ramen moet gaan zemen (heb ik gedaan) of gewoon die paaseitjes moet wegstoppen (heb ik niet gedaan). Na een paar weken parttime in deze constructie te hebben gewerkt, viel bij mij het kwartje. Het nieuwe werken? Perfect plan! Geen collega's om je heen? Ammenooitniet!

Manier van denken

Op mijn stageadres speelt dezelfde kwestie. Vanaf mei gaat het wooncluster terug naar de hoofdlocatie in Hoofddorp. Een andere plek, minder bureaus en een nieuwe manier van werken. Het gonst van de vragen, zuchten en opgeluchte lachjes op de redactie. Zelf ben ik blij met de nieuwe aanpak, maar het is toch een andere manier van denken.

Pannenkoekenlunch

Ik herinner mij een pannenkoekenluch met mijn oma op een dag dat ik thuiswerkte. Ik was al eerder begonnen en zou ook wat langer doorgaan. Tussen de middag nam ik mijn oma mee naar een pannenkoekenhuis, gezellig! Terwijl de thee werd geserveerd, maakte ik een afspraak voor een interview. Bij de vierde hap mailde ik een eindredacteur dat 'de informatie inderdaad klopte' en na afloop belde ik met de redactie om te laten weten dat 'het inderdaad een leuk item was'. Na afloop keek mijn oma een beetje teleurgesteld.

Thuiswerken is ook werken

Om half drie streek ik neer op kantoor tussen met mijn surrogaatcollega's. De opmerkingen waren niet van de lucht. Of ik 'met lange tanden had gegeten?' en of 'die pannenkoek echt zo groot was?'. Operatie thuiswerkdag was deze keer iets minder geslaagd. 's Avonds om half tien zette ik de computer uit. Om maar even te laten weten dat thuiswerken een vak apart is...

-Beppie Pellegrom


Beppie Pellegrom is freelance tekstschrijver. Op IkGaStarten schrijft zij over de beginfase van haar bedrijf Beptekst en haar ervaringen als startende ondernemer.

Gepubliceerd op:
02-04-2013

De door onze bloggers en experts verwoorde meningen zijn persoonlijk en vertegenwoordigen in geen geval een standpunt van de Rabobank.

Wat vind je van dit artikel?

x1
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Waarde ≠ prijs: twee begrippen die vaak door elkaar heen gebruikt worden, maar die je zeker niet met elkaar moet verwarren. In dit artikel legt KHN uit hoe je tot een concrete waardebepaling van jouw horecaconcept kunt komen.

Zo bepaal je de waarde van een horecaconcept

Zo bepaal je de waarde van een horecaconcept - blog KHN
Zo bepaal je de waarde van een horecaconcept - blog KHN

Startende ondernemers werken in eerste instantie vaak vanuit huis. Als je een bedrijfspand nodig hebt, nog aan het groeien bent en niet over de middelen beschikt om een pand te kopen, ligt huren voor de hand.

bedrijfspand huren onderhandelen voorwaarden
bedrijfspand huren onderhandelen voorwaarden

Huisvesting

Of je ervoor kiest om eerst vanuit huis te werken of direct op zoek te gaan naar een bedrijfspand, hangt af van meerdere factoren. Zo speelt jouw branche hierbij zeker een rol, maar kijk je ook naar de grootte van het bedrijf en of je personeel in dienst wilt nemen. Hier vind je informatie over wat er zoal komt kijken bij het vinden van een leuk kantoor, mooie praktijk of grote werkruimte. Populaire artikelen over huisvesting zijn:


Liever voorlopig flexwerken? Hier vind je een overzicht van de bekendste flexwerkplekken.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.