marieke

Mission accomplished!

Neuwe afspraken, interviews en een stageplek. Kortom: februari staat voor een nieuw begin. Alles wat nieuw is, staat bij mij vaak gelijk aan: bewijzen, uitdaging, oppakken en doorzetten. Dat bleek echter niet uit mijn website. Die stond ruim een jaar op de 'Wordt aan gewerkt'-stand. Belofte maakt schuld; daarom is er hard gewerkt om 'em voor het verschijnen van deze blog live te zetten.

www.beptekst.nl: het heeft nogal wat voeten in aarde gehad. Ik weet namelijk best goed wat ik wil: jaaa, dat lijkt me leuk! Maar soms weet ik bijna té goed wat ik wil: jaaa, dat is ook leuk en Jaaaaa, dát is echt heel erg leuk! Om een nieuwe dosis 'overenthousiasme' te voorkomen heeft mijn vriend uiteindelijk een template gedownload. Daar moest alles in komen. Tot zover mijn tomeloze enthousiasme. Dit is namelijk afgelopen november gebeurd.

Wie is Beppie?

Bij het vullen van de website stuitte ik op een blokkade. Het bedenken van de Home-tekst was een hele kluif, want zeg nou zelf: "Welkom op mijn website" is toch uit den boze? Toch verliep dat nog redelijk vlot. Portfolio lukte ook nog wel. Gewoon alles bij elkaar zoeken en linken: ready! Maar dan de 'Wie is Beppie?'-pagina', die bleek akelig wit. Hoe omschrijf je jezelf nu zonder te bluffen? En wat willen klanten wel of juist helemaal niet weten? Eind december stonden er (heel heldhaftig) al drie woorden op papier: "Beppie Pellegrom is…"

Afstrepen

Begin januari gingen we op visite. "Staat die website nog steeds niet online?" kreeg ik als terechte vraag. "Schiet nou eens op, het is gewoon onprofessioneel", riep mijn vader. In de eerste blog van januari maakte ik daarom mijn goede voornemen kenbaar: die site gaat live. Dus moest ook die tekst over mijzelf er komen. Presteren onder druk is altijd al mijn sterkste kant geweest, al heb ik dat maar niet zo letterlijk opgeschreven. Met rode konen typte ik het laatste stukje tekst. En daarmee, beste lezer, is mijn goede voornemen voor 2013 vervuld. Een streep op mijn to-do-list: mission accomplished.

Vol trots presenteer ik u: Beptekst.nl! Wat vindt u ervan?

-Beppie Pellegrom


Beppie Pellegrom is freelance tekstschrijver. Op IkGaStarten schrijft zij over de beginfase van haar bedrijf Beptekst en haar ervaringen als startende ondernemer.

Gepubliceerd op:
29-01-2013

De door onze bloggers en experts verwoorde meningen zijn persoonlijk en vertegenwoordigen in geen geval een standpunt van de Rabobank.

Wat vind je van dit artikel?

x1
x4

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Eigen website

Een bedrijf starten zonder daaraan meteen een nieuwe zakelijke website te koppelen? Dat is in dit digitale tijdperk haast ondenkbaar. Potentiële klanten en opdrachtgevers vinden jouw product of dienst vandaag de dag nu eenmaal sneller online dan per telefoon of via mond-tot-mondreclame.

Met die wetenschap weet je wat je als starter te doen staat: een goede website (laten) bouwen. Op deze pagina's vind je informatie en tips over de ontwikkeling en het analyseren van de online vindbaarheid van jouw website. Daarbij kun je denken aan:

  1. Zo haal je het meest uit zoekmachineoptimalisatie (SEO)
  2. Weten hoe je een website via Google Analytics continu optimaliseert
  3. Het opstellen van een Google Adwords-campagne
  4. Webshop beginnen: zo maak je een goede start

​Ga je zelf aan de slag? Lees dan hier hoe je op eigen houtje een website bouwt (en lanceert).

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.