marieke

Wat de toekomst brenge moge

Gelukkig nieuwjaar, de beste wensen, we gaan er weer voor! Na een stapel kerstbroden, een meter oliebollen en twee dozijnen gedoofde waxinelichtjes is daar het nieuwe jaar: 2013. Ingeluid met vuurwerk, champagne en goede voornemens zit ik ontnuchterend achter mijn bureau. Let's move on, maar wat wil ik dit jaar doen? Verder freelancen of toch een fulltime baan zoeken?

Op 19 januari viert Beptekst haar eerste jubileum. Het lijkt nog zo kort geleden: mijn eerste opdracht, de eerste klant… Een terugblik op stressmomenten, grappige interviews en kleine overwinningen. Terwijl ik terugkijk in mijn administratie, kom ik een formulier van De Belastingdienst tegen. "Hoeveel opdrachten verwacht u?" Achter het vraagteken staat een twijfelachtige drie. De zwanennek van zijn voorganger stiekem omgebogen in een bolle buik.

Nieuwe website

Een jaar geleden, mijn kindje wordt groot. De eerste tandjes zijn doorgekomen en de tweede stap volgt wiebelig: mijn website gaat bijna online. Het heeft veel tijd gekost; tijd die er eigenlijk niet was. Veel energie en geduld van mijn lieve vriend. Het eerste goede voornemen wordt hier geboren: over zeer korte tijd schaam ik mij niet meer voor het webadres dat onder deze blog wordt vermeld.

Stage

Op 21 januari vangt een nieuwe periode aan. Een fulltime afstudeerstage op de redacties van Ariadne at Home, Seasons en Home&Garden. Een periode waarin ik nog meer hoop te leren op het gebied van research, tekstschrijven, redigeren en eindredactie. Of dat betekent dat ik een pauze voor Beptekst moet inlassen? Gelukkig niet! Vanaf vandaag begin ik met het schrijven van jongerenartikelen op een inspiratiewebsite. Eigenlijk duizelt het me onderhand een beetje, herkent u dat? Zoveel veranderingen, waar gaan deze keuzes mij brengen?

Nieuwe energie

Terwijl de kaarsjes op mijn bureau langzaam doven, borrelt nieuwe energie omhoog. De donkere dagen liggen achter ons, een nieuw jaar vol licht en energie ligt voor ons. Zacht en vals neurie ik mee met de muziek. Ik ben klaar voor nieuwe uitdagingen. 'Wat de toekomst brengen moge...'

-Beppie Pellegrom


Beppie Pellegrom is freelance tekstschrijver. Op IkGaStarten schrijft zij over de beginfase van haar bedrijf Beptekst en haar ervaringen als startende ondernemer.

Gepubliceerd op:
02-01-2013

De door onze bloggers en experts verwoorde meningen zijn persoonlijk en vertegenwoordigen in geen geval een standpunt van de Rabobank.

Wat vind je van dit artikel?

x3
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

De bepaling van het juiste uurtarief hangt af van je vaste lasten, ondernemerskosten en het aantal declarabele uren, maar ook van de branche, concurrentie én jouw toegevoegde waarde. Met deze vijf handige stappen helpen we je bij het vaststellen van je uurtarief.

Uurtarief
Uurtarief

Het bepalen van een uurtarief is vaak lastig voor startende ondernemer en zzp'ers. Te hoog zitten is niet goed, maar te laag is natuurlijk weer het andere uiterste. Hoe kom je tot het juiste uurtarief?

Hoe bereken jij jouw uurtarief
Hoe bereken jij jouw uurtarief

Uurtarief

Voor een startende zzp'er is het vaak makkelijker gezegd dan gedaan: een goed uurtarief vaststellen. Dat is ook niet zo gek, want een vast uurloon voor zelfstandige professionals bestaat namelijk niet. Alvast goed om te weten: in verschillende sectoren kunnen de tarieven sterk uiteenlopen. Op deze pagina's helpen we jou vast een eindje op weg, onder meer via:

Ontvang een gratis whitepaper

Hoe weet je of jij straks de juiste prijs rekent voor jouw product of dienst? Download deze whitepaper en je ontvangt onze praktische tips direct in je mailbox.

Download gratis PDF

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.