Horecaondernemers in de problemen door online recensies

Op zoek naar de balans

De balans vinden tussen werk en privé. Het is één van de grootste uitdagingen voor iedereen die ambitieuze plannen voor de toekomst heeft. Dit is niets nieuws onder de zon. Maar het zorgen voor een goede balans tussen werk en privé is dan ook ontzettend lastig, vooral wanneer je een eigen onderneming hebt waarvoor je de nodige uren dient te maken.

Een goede bekende van me (business- en lifestyle coach Eelco Smit) vertelde mij dat een man drie huwelijken heeft: één met zijn vrouw, één met zijn werk en één met zichzelf. Het creëren van een goede balans tussen deze drie gebieden is iets waarvoor we allemaal erg ons best moeten doen. We hebben het alledrie even hard nodig.

Betere prestaties

Het is mij als jonge ondernemer duidelijk geworden dat je beter wordt zodra je een goede balans hebt gevonden. Vroeger dacht ik nog dat je altijd 24/7 voluit kon gaan. Altijd met het volle gaspedaal proberen de wedstrijd te spelen. Mede door goede mensen in mijn omgeving ben ik erachter gekomen dat het zo nu en dan invoeren van een vertraging ook erg goed kan zijn. Natuurlijk werk je graag en span je jezelf maximaal in voor jouw bedrijf. Het is jouw passie en droom, maar je wordt er beter van als je op andere vlakken ook kunt genieten.

Makkelijker

Het is makkelijker om al jouw energie in het bedrijf te steken, succesvol te zijn en minder aandacht te geven aan de andere twee gebieden. Namelijk: jouw vrouw en jezelf. Met jezelf doel ik op goed eten, fit blijven en investeren in persoonlijke ontwikkeling. We herkennen de situatie allemaal wel: ik kan een rondje gaan hardlopen, ik zou het rondje kunnen gaan hardlopen, maar ik heb toch maar geen rondje hardgelopen. Het is en blijft lastig om je tijd goed te verdelen. Ook ik moet er erg mijn best voor doen. Maar als je dit doet, voelt het uiteindelijk extra goed.

-Dirk Schouten


Samen met creatief strateeg Rob Stahl (46) is Dirk eigenaar en de medeoprichter van Blacklabel, met wie hij andere bedrijven adviseert op het gebied van strategie & creatie. In 2014 was hij genomineerd voor de '25 beste ondernemers onder de 25 jaar'-award van ondernemersplatform Sprout.

Gepubliceerd op:
20-05-2014

De door onze bloggers en experts verwoorde meningen zijn persoonlijk en vertegenwoordigen in geen geval een standpunt van de Rabobank.

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.072 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.