marieke

Aandacht

In tijden waarin reorganisatie en ontslag de boventoon voeren, is het bespreekbaar maken van de gevolgen van 'verlies-op-de-werkvloer' lastig. Bent u een van de achterblijvers, laat u liever niet blijken dat deze verandering iets met u doet. U mist uw collega's, heeft een onveilig gevoel, concentratieverlies. "U moet juist blij zijn, u heeft nog een baan en mag niet zeuren", zeggen uw vrienden.

Het werk stapelt zich op, de stress neemt toe, u krijgt hoofdpijn en door uw krampachtige houding ook pijn in uw schouders, armen en rug. De dokter kan niets vinden en de bedrijfsarts vindt dat u gewoon kan werken. Wanneer uw werkplek wordt aangepast, zullen uw lichamelijke klachten op den duur ook wel weggaan.

Achterblijvers

Werkgevers krijgen hiermee te maken. Na de ontslagronde spreekt u de achterblijvers toe en u verzekert ze dat u er voor ze zal zijn. Maar is dat wel zo? Staat uw deur altijd open? Of is dat alleen zo als het gaat om werkgerelateerde vragen? Als werkgever moet u immers ook na de reorganisatie targets halen en winst maken.

Werkklimaat

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor uw medewerkers. U zorgt voor een gezond werkklimaat. In tijden dat het gezonde werkklimaat wordt verstoord, mag u als werkgever niet afwachten totdat het vanzelf beter gaat. Door te anticiperen op de situatie en vroegtijdig het 'verlies-op-de-werkvloer' bespreekbaar te maken, geeft u de medewerkers de ruimte om te rouwen.

Ruimte

Ruimte om te wennen aan de nieuwe situatie. Ga daadwerkelijk het gesprek aan, stel vragen en wacht niet totdat uw medewerkers naar u toekomen. Geef onvoorwaardelijke positieve aandacht en steun hen in hun proces. Benoem de klacht of het verzuim, zodat het onzichtbare zichtbaar wordt.

Congres

Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor emoties bij veranderingen op het werk. In december wordt het congres Over de rooie gehouden in Doorn. Tijdens dit congres ligt de focus op het belang voor werkgevers om te leren omgaan met emoties op de werkvloer. Gaat u hier op een goede manier mee om, dan zal de inzet weer toenemen, het verzuim dalen en plezier in het werk terugkeren.

-Hubertien


Hubertien van Heek is actief als zelfstandig werkend coach en adviseur. Zij begeleidt werkgevers en werknemers die op enigerlei wijze geconfronteerd worden met de emotionele gevolgen van rouw en verlies op het werk.

Gepubliceerd op:
13-11-2012

De door onze bloggers en experts verwoorde meningen zijn persoonlijk en vertegenwoordigen in geen geval een standpunt van de Rabobank.

Wat vind je van dit artikel?

x3
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Personeel

Als starter kun je natuurlijk in je eentje van start gaan met het bedrijf, maar het kan zijn dat je al direct op zoek moet naar geschikt personeel. Maar de ene werknemer is de andere natuurlijk niet. En met welke wettelijke regels (denk aan verzekeringen, loonheffingen etc.) moet je allemaal rekening houden? Hieronder beantwoorden we veel voorkomende vragen over personeel aannemen, waaronder:

  1. Personeel aannemen: waarop moet je letten?
  2. Hoe stel je een contract op?
  3. Kun je als zelfstandige ook personeel aannemen?


Heb je jouw eerste medewerker gevonden? Houd dan ook rekening met de verzekeringen die je hiervoor moet gaan afsluiten. In dit artikel lees je er alles over: hoe verzeker je jouw personeel?

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.