marieke

Emoties op het werk

Organisatieveranderingen zijn processen waarover bedrijven vooraf goed nadenken. Gedegen processen waaraan diverse besprekingen, brainstormsessies en dagen op de hei, gesprekken met consultants voorafgaan. Er wordt een concrete missie/visie geformuleerd en nieuwe doelen gesteld, beslist wie mag blijven of wordt ontslagen, wie van functie verandert en waar de grootste klappen vallen.

Zodra een ingrijpende verandering aan de organisatie is meegedeeld, worden werknemers onrustig. Boosheid, angst, verontwaardiging, verdriet, ontreddering, argwaan en onbegrip: het leidt tot weerstand, productiviteitsverlies en verzuim. Het zijn gevoelens waar een organisatie iets mee moet om de verandering succesvol te laten verlopen, maar de emoties worden vaak 'vergeten'.

Begeleiding

Leidinggevenden, management en HRM spelen een belangrijke rol bij het uitvoeren van de reorganisatie. Zij zijn verantwoordelijk voor een adequate begeleiding: daartoe behoren ook de emoties. De sleutelwoorden zijn: communicatie en informatievoorziening. Duidelijk en helder formuleren waar u staat en wat er nog gaat komen. Vertel uw medewerkers dat er weer samenhang komt in de 'beschadigde' organisatie.

Zekerheid

Ook begeleiders van deze processen maken deel uit van de veranderingen. Zij krijgen te maken met hun eigen emoties. Het is zaak dat zij leren omgaan met die gevoelens en de bijbehorende onzekerheden. Het personeel zit niet te wachten op de problemen en het leed van hun leidinggevende of manager. Zij willen zekerheid. Maar vermijding en afstandelijkheid verkleinen de kans van slagen en verhoogt de kans op het mislukken van de operatie.

De oplossing

Geef leidinggevenden en managers training en leg uit hoe zij met de gevolgen van hun emoties en die van medewerkers moeten omgaan. Vergroot de weerbaarheid van de achterblijvers, zodat ze blijven samenwerken en niet verzuimen. Maak afspraken, blijf open met elkaar communiceren en observeer uw medewerkers: wees alert!

Aandacht

Geef aandacht en ruimte om de pijn van de veranderingen te verwerken, afscheid te nemen en vervolgens samen een nieuw begin te maken. Hervonden gemeenschappelijke doelen zorgen voor een succesvolle samenwerking, waardoor het plezier weer zal terugkomen in het werk.

-Hubertien van Heek 


Hubertien van Heek is actief als zelfstandig werkend coach en adviseur. Zij begeleidt werkgevers en werknemers die op enigerlei wijze geconfronteerd worden met de emotionele gevolgen van rouw en verlies op het werk.

Gepubliceerd op:
11-12-2012

De door onze bloggers en experts verwoorde meningen zijn persoonlijk en vertegenwoordigen in geen geval een standpunt van de Rabobank.

Wat vind je van dit artikel?

x2
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Personeel

Als starter kun je natuurlijk in je eentje van start gaan met het bedrijf, maar het kan zijn dat je al direct op zoek moet naar geschikt personeel. Maar de ene werknemer is de andere natuurlijk niet. En met welke wettelijke regels (denk aan verzekeringen, loonheffingen etc.) moet je allemaal rekening houden? Hieronder beantwoorden we veel voorkomende vragen over personeel aannemen, waaronder:

  1. Personeel aannemen: waarop moet je letten?
  2. Hoe stel je een contract op?
  3. Kun je als zelfstandige ook personeel aannemen?


Heb je jouw eerste medewerker gevonden? Houd dan ook rekening met de verzekeringen die je hiervoor moet gaan afsluiten. In dit artikel lees je er alles over: hoe verzeker je jouw personeel?

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.