marieke

Geloof in jezelf

De investeringen in mijn bedrijf werpen hun vruchten af. Ik heb een prachtige opdracht binnengehaald die helemaal aansluit bij dat wat ik het liefst doe: mensen en organisaties begeleiden die met een ingrijpende verandering te maken krijgen. In dit geval gaat het om een opdracht bij een groot Nederlands bedrijf dat bezig is met een reorganisatie.

Deze opdracht is natuurlijk niet helemaal uit de lucht komen vallen. Vier maanden geleden ben ik benaderd door iemand uit mijn netwerk. Zijn bedrijf had handjes nodig bij een spoedklus. De vergoeding was relatief laag en niet onderhandelbaar. Het leek mij toch goed om de opdracht aan te nemen en deze investering te doen. Al met al was het een leuke klus, waarmee ik weer nieuwe kennis heb opgedaan en mijn netwerk heb vergroot.

Gunnen

Drie weken geleden belde dezelfde opdrachtgever met de vraag of ik nog een opdracht wilde doen. De reorganisatie was de volgende fase ingegaan en is in volle gang. Een aantal mensen dat boventallig was geworden, wilde hij door mij laten begeleiden. Na de opdracht te hebben doorgesproken, heb ik een scherp voorstel gemaakt – nu met mijn eigen tarief – waarin ik een aantal opties opnam. Al snel kwam het verlossende telefoontje: "Gefeliciteerd Hubertien, we gunnen jou de opdracht en oh ja, kun je deze week beginnen?" Wat was ik blij!

Uniek

Ik ben vooral erg blij dat ik in mezelf ben blijven geloven. Ook al waren er momenten dat mij de moed in de schoenen zonk. Toch ben ik doorgegaan, omdat ik zeker weet dat mijn dienstverlening uniek is en waarde toevoegt. Niet alleen aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen, maar ook aan de ontwikkeling van organisaties-in-verandering. Het resultaat: gezonde, gemotiveerde mensen in bedrijven met oog voor de belangen van hun medewerkers.

Blijven doorgaan

Ik vind het belangrijk om plezier te hebben in wat ik doe, omdat ik daarin goed ben. Door daarop te vertrouwen, blijft het ook in mindere periodes uitdagend om in mijn bedrijf te investeren. Dus: zit het even tegen? Geef niet op, want er komt een dag dat u wordt beloond voor uw doorzettingsvermogen!

-Hubertien van Heek


Hubertien van Heek is actief als zelfstandig werkend coach en adviseur. Zij begeleidt werkgevers en werknemers die op enigerlei wijze geconfronteerd worden met de emotionele gevolgen van rouw en verlies op het werk.

Gepubliceerd op:
11-06-2013

De door onze bloggers en experts verwoorde meningen zijn persoonlijk en vertegenwoordigen in geen geval een standpunt van de Rabobank.

Wat vind je van dit artikel?

x3
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

De bepaling van het juiste uurtarief hangt af van je vaste lasten, ondernemerskosten en het aantal declarabele uren, maar ook van de branche, concurrentie én jouw toegevoegde waarde. Met deze vijf handige stappen helpen we je bij het vaststellen van je uurtarief.

Uurtarief
Uurtarief

Uurtarief

Voor een startende zzp'er is het vaak makkelijker gezegd dan gedaan: een goed uurtarief vaststellen. Dat is ook niet zo gek, want een vast uurloon voor zelfstandige professionals bestaat namelijk niet. Alvast goed om te weten: in verschillende sectoren kunnen de tarieven sterk uiteenlopen. Op deze pagina's helpen we jou vast een eindje op weg, onder meer via:

Ontvang een gratis whitepaper

Hoe weet je of jij straks de juiste prijs rekent voor jouw product of dienst? Download deze whitepaper en je ontvangt onze praktische tips direct in je mailbox.

Download gratis PDF

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.