marieke

Investeren in duurzame inzetbaarheid

Elke onderneming investeert in gebouwen, computers, beveiliging en in personeel. In de moderne kenniseconomie en met de toenemende concurrentie op de Nederlandse markt betaalt deze investering zich terug.

De gemiddelde leeftijd van medewerkers stijgt door de vergrijzing en verhoging van de pensioenleeftijd. Om hen aan de organisatie te binden, zal er moeten worden geïnvesteerd in opleidingen en trainingen. Oudere werknemers worden daardoor gemotiveerder en krijgen meer plezier in het werk. Zij zijn vervolgens bereid om een stapje harder te werken en dat leidt weer tot een hogere productiviteit.

Bewustwording

Het ministerie van SZW is onlangs een nieuw project gestart. Hierin staat de duurzame inzetbaarheid van medewerkers centraal. Een belangrijk doel is het vergroten van de bewustwording bij werkgevers. Uit het manifest van SZW blijkt namelijk dat een daling van het ziekteverzuim van één procent het bedrijfsleven jaarlijks 2,6 miljard euro scheelt, terwijl (ziekte)verzuim het bedrijfsleven momenteel jaarlijks miljarden euro's kost.

Verzuim

Voor organisaties loont het dus om - naast training en opleiding - ook te investeren in de mentale en fysieke gezondheid van medewerkers. Wat schuilt er achter het verzuim? Bij een medewerker met een gebroken been is het verzuim geaccepteerd zichtbaar. Bij een medewerker die door een sterfgeval of scheiding verlies heeft geleden en last heeft van de emotionele gevolgen, is de verzuimreden echter onzichtbaar. Door het onzichtbare zichtbaar te maken en niet bang te zijn voor het benoemen ervan kan er door de werknemer openlijk worden gewerkt aan herstel en inzetbaarheid. Aandacht voor de onzichtbaarheid door de werkgever kan helend zijn.

Onzichtbaar zichtbaar maken

Het verzuim door emotionele gevolgen van verlies is veel groter dan wordt aangenomen en is uit de gepubliceerde cijfers moeilijk te herleiden. Toch ben ik blij met het rapport van staatssecretaris De Krom. Het dient ter ondersteuning voor mijn werk. Met deze ondersteuning kan ik organisaties nog beter overtuigen van het resultaat van mijn interventie. Onzichtbaar verzuim wordt zichtbaar, mensen voelen zich erkend en plezier keert terug in werk. De verzuimtijd wordt korter.

Tot de volgende keer…

-Hubertien

P.S. Meer weten over dit project van het ministerie SZW? Klik hier om het manifest 100 werkgevers over duurzame inzetbaarheid in te zien.


Hubertien van Heek is actief als zelfstandig werkend coach en adviseur. Zij begeleidt werkgevers en werknemers die op enigerlei wijze geconfronteerd worden met de emotionele gevolgen van rouw en verlies op het werk.

Gepubliceerd op:
16-10-2012

De door onze bloggers en experts verwoorde meningen zijn persoonlijk en vertegenwoordigen in geen geval een standpunt van de Rabobank.

Wat vind je van dit artikel?

x0
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Personeel

Als starter kun je natuurlijk in je eentje van start gaan met het bedrijf, maar het kan zijn dat je al direct op zoek moet naar geschikt personeel. Maar de ene werknemer is de andere natuurlijk niet. En met welke wettelijke regels (denk aan verzekeringen, loonheffingen etc.) moet je allemaal rekening houden? Hieronder beantwoorden we veel voorkomende vragen over personeel aannemen, waaronder:

  1. Personeel aannemen: waarop moet je letten?
  2. Hoe stel je een contract op?
  3. Kun je als zelfstandige ook personeel aannemen?


Heb je jouw eerste medewerker gevonden? Houd dan ook rekening met de verzekeringen die je hiervoor moet gaan afsluiten. In dit artikel lees je er alles over: hoe verzeker je jouw personeel?

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.