Opleidingen voor ondernemers

Ontwikkeling

Donderdagochtend zit ik in de vroege trein richting Amersfoort - rugzak naast me, coffee-to-go in de hand, met m'n neus in een studieboek en zo blij als een kind - ben ik ook wat gespannen over wat komen gaat. Ik heb mij ingeschreven voor de Masterclass Verlieskunde, omdat ik mij wil blijven ontwikkelen in mijn vakgebied en specialisatie: verliescommunicatie.

Ik was al langer van plan om weer te gaan studeren. Wat, dat was nog de vraag. Er is zoveel aanbod in opleidingenland dat ik last kreeg van keuzestress. Allerlei vragen spookten door mijn hoofd: wat wil ik leren, in welke richting wil ik mij ontwikkelen en wat heb ik nog nodig om mijn onderneming te laten groeien? En niet onbelangrijk: wat is de investering?

Toegevoegde waarde

Naast de opleidingskosten is namelijk ook de tijd die ik eraan besteed een investering. Hoeveel dagen in de studiebanken en hoeveel uur ben ik kwijt met de thuisstudie en het schrijven van een eindopdracht? Ik vind het belangrijk dat deze opleiding waarde toevoegt aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik wil immers expert worden. Daarvoor wil ik best diep in de buidel tasten, maar het moet niet té gek worden.

Met het beantwoorden van de investeringsvraag had ik direct het antwoord gevonden op wat ik wilde leren en in welke richting ik het moest zoeken. De zoektocht naar een opleider was minder ingewikkeld. Er zijn niet veel organisaties die een opleiding aanbieden met verlies als hoofdthema. Ik had al een opleiding gevolgd bij Herman de Mönnink.

Toepasbaarheid

Met deze opleiding investeer ik in mijn persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Ik word nog deskundiger in mijn vakgebied, kan mijn dienstverlening verder aanscherpen en mijn doelgroep beter benoemen. En het allerleukste is dat ik het geleerde direct in de praktijk kan brengen.

Groei

Inmiddels is de eerste dag achter de rug. Ik heb kennisgemaakt met de groep en mijn eerste reflectieverslag geschreven. Heerlijk om weer in de schoolbanken te zitten, vooral omdat ik het helemaal zelf financier en er op alle fronten wijzer van word.

-Hubertien van Heek


Hubertien van Heek is actief als zelfstandig werkend coach en adviseur. Zij begeleidt werkgevers en werknemers die op enigerlei wijze geconfronteerd worden met de emotionele gevolgen van rouw en verlies op het werk.

Gepubliceerd op:
08-10-2013

De door onze bloggers en experts verwoorde meningen zijn persoonlijk en vertegenwoordigen in geen geval een standpunt van de Rabobank.

Wat vind je van dit artikel?

x3
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

De bepaling van het juiste uurtarief hangt af van je vaste lasten, ondernemerskosten en het aantal declarabele uren, maar ook van de branche, concurrentie én jouw toegevoegde waarde. Met deze vijf handige stappen helpen we je bij het vaststellen van je uurtarief.

Uurtarief
Uurtarief

Het bepalen van een uurtarief is vaak lastig voor startende ondernemer en zzp'ers. Te hoog zitten is niet goed, maar te laag is natuurlijk weer het andere uiterste. Hoe kom je tot het juiste uurtarief?

Hoe bereken jij jouw uurtarief
Hoe bereken jij jouw uurtarief

Uurtarief

Voor een startende zzp'er is het vaak makkelijker gezegd dan gedaan: een goed uurtarief vaststellen. Dat is ook niet zo gek, want een vast uurloon voor zelfstandige professionals bestaat namelijk niet. Alvast goed om te weten: in verschillende sectoren kunnen de tarieven sterk uiteenlopen. Op deze pagina's helpen we jou vast een eindje op weg, onder meer via:

Ontvang een gratis whitepaper

Hoe weet je of jij straks de juiste prijs rekent voor jouw product of dienst? Download deze whitepaper en je ontvangt onze praktische tips direct in je mailbox.

Download gratis PDF

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.