marieke

Uw website: een goede investering

Het is inmiddels vier jaar geleden dat ik besloot een eigen bedrijf te starten. Natuurlijk was daar ook vrijwel meteen de behoefte om een eigen website te maken, omdat dit het ultieme visitekaartje is. Als u afspraken maakt met potentiële klanten, is de website het eerste waarnaar ze kijken.

Klanten kunnen aan de uitstraling en inhoud van de website direct het bedrijfsprofiel zien, wat de kernactiviteiten zijn, welke referenties het bedrijf heeft en hoe de organisatie in elkaar zit. Natuurlijk is het aan de ondernemer om zijn website actueel te maken (en houden), maar het updaten moet bij voorkeur zo min mogelijk tijd in beslag nemen.

Websitekeuze

Een website maken kan op allerlei manieren. Gratis oplossingen zijn bijvoorbeeld Wordpress en Tumblr. Deze kunt u gratis downloaden en installeren. Dit vereist echter wel enige technische kennis. Een andere mogelijkheid is het creëren van een website door een domein/hostingspakket aan te schaffen. Vaak worden er dan direct websites aangeboden tegen een maandelijkse vergoeding. Tot slot kunt u een website op maat laten maken . In veel gevallen kost dit echter veel tijd en geld. Een investering die u als starter dus beter later kunt doen.

Tips voor startende ondernemers

Maar hoe maakt u als starter in een branche met veel concurrentie een website die opvalt? Hieronder volgen een viertal tips om de vindbaarheid van uw zakelijke website te vergroten:

 1. Steek niet al teveel geld en tijd in het bouwen of vullen van de website, maar focus voornamelijk op de expertise van uw onderneming
 2. Zorg er natuurlijk wel voor dat uw website actueel is en dat uw site is gelinkt aan al uw social media-profielen.
 3. Verstuur zo nu en dan een pakkende nieuwsbrief
 4. Houd de investeringen zo laag mogelijk, maar zorg wel voor professionaliteit en laat zien waar uw bedrijf voor staat. Straal uit dat u trots bent op uw dienst of product en probeer deze passie via uw website over te brengen op uw klanten
 5. Wees in staat om het content management systeem (CMS) van de website zelfstandig te beheren. Dat scheelt tijd en zo houdt u meer tijd over voor actieve verkoop, relatiebeheer, de productie of de administratie van uw bedrijf

Jeffrey ondersteunt (startende) ondernemers bij het maken van betaalbare websites. Hij schrijft over technische kwesties waarmee starters te maken krijgen. Jeffrey is ook te vinden op Twitter via @controlsite.

Gepubliceerd op:
07-05-2012

De door onze bloggers en experts verwoorde meningen zijn persoonlijk en vertegenwoordigen in geen geval een standpunt van de Rabobank.

Wat vind je van dit artikel?

x3
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Eigen website

Een bedrijf starten zonder daaraan meteen een nieuwe zakelijke website te koppelen? Dat is in dit digitale tijdperk haast ondenkbaar. Potentiële klanten en opdrachtgevers vinden jouw product of dienst vandaag de dag nu eenmaal sneller online dan per telefoon of via mond-tot-mondreclame.

Met die wetenschap weet je wat je als starter te doen staat: een goede website (laten) bouwen. Op deze pagina's vind je informatie en tips over de ontwikkeling en het analyseren van de online vindbaarheid van jouw website. Daarbij kun je denken aan:

 1. Zo haal je het meest uit zoekmachineoptimalisatie (SEO)
 2. Weten hoe je een website via Google Analytics continu optimaliseert
 3. Het opstellen van een Google Adwords-campagne
 4. Webshop beginnen: zo maak je een goede start

​Ga je zelf aan de slag? Lees dan hier hoe je op eigen houtje een website bouwt (en lanceert).

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

 • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
 • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
 • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.