marieke

Calimero: geen schijn van kans

Ook als starter moet u uw expertise en mindere kanten goed kennen. Verbind daarom al vroeg de juiste werknemer(s) aan uw bedrijf, zodat u kunt ondernemen. U denkt misschien: "Er is geen medewerker zo betrokken bij mijn bedrijf als ikzelf". In deze gedachte - ik noem het liever een beperkende overtuiging - ligt een gevaar. Het gevaar van 'klein denken'.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat, als u klein denkt, u zich waarschijnlijk ook hiernaar zult gedragen. Het zogenaamde 'Calimerocomplex'. Geloof me, als uw bedrijf in de kinderschoenen staat, helpt dit kuiken u niet bij het op de kaart zetten van uw onderneming. Denk liever groots en durf te investeren, ook in personeel.

Personeel

Hoe u als startende ondernemer investeert in personeel terwijl de flexibiliteit voor u en uw medewerker gewaarborgd is, leest u in een voorgaand artikel. Wat zijn, ervan uitgaande dat werkveranderaars steeds vaker hun sociale netwerken gebruiken om arbeidsmarktkansen te ontdekken en te beoordelen, nu de meest effectieve wervingskanalen?

3 effectieve wervingskanalen

  1. Voormalige werknemers: de nummer 1-bron om de meest geschikte kandidaat te vinden zijn volgens recruitmentveteraan Mel Kleiman de mensen die al eerder voor u hebben gewerkt. U weet precies welke kwaliteiten iemand meebrengt en welke nog ontwikkeld moeten worden. In uw geval kunnen oud-collega's deze bron zijn.
  2. Sociale netwerken: uw sociale netwerk is oneindig groot. Gemiddeld kennen we zo'n vierhonderd mensen, die op hun beurt ook net zoveel mensen kennen. Vertel uw relaties over uw bedrijf, dromen en ambities.
  3. Social media: laat het karakter van uw bedrijf zien en horen. Deel nieuws met klanten, leveranciers en volgers door middel van Twitter, een aantrekkelijke Facebook-pagina en een up-to-date en overzichtelijke LinkedIn-bedrijfspagina. Geïnteresseerden raken zo sneller betrokken bij uw bedrijf. Heeft u een vacature? Maak er nieuws van. Als uw bedrijf aantrekkelijk wordt gevonden, verspreidt dit nieuwtje zich vanzelf en zullen kandidaten zich aanbieden.

Respect

Kandidaten die solliciteren (goed of minder goed) verdienen altijd respect. Een kandidaat heeft net zoveel recht om vragen te stellen en een kennismakingsgesprek te gebruiken om zijn of haar interesse te toetsen als u. Ook als kandidaten niet in aanmerking komen, verdienen zij uitleg. Zorgvuldige communicatie is hierbij van groot belang.

Aandacht

Bij veel organisaties is na een jaar een kwart van de nieuwe medewerkers alweer verdwenen. Een inwerktraject, waarin veel aandacht is voor het inpassen en trainen van nieuw personeel, helpt om teleurstellingen en een voortijdig vertrek van een zorgvuldig geworven medewerker voorkomen. Groots denken kost vooral tijd en aandacht. Bedenk dat alles waaraan u aandacht besteedt, zal groeien. Dus ook uw onderneming. Zo krijgt Calimero bij u geen schijn van kans.

-Marjanka Jansen


Met ruime ervaring in arbeidsbemiddeling en het communicatievak staat Marjanka Jansen van Flexibility Noord-Drenthe ondernemers terzijde in hun zoektocht naar tijdelijk en vast personeel. Zij schrijft over personele vraagstukken waar starters mee te maken kunnen krijgen. 

Gepubliceerd op:
20-11-2012

De door onze bloggers en experts verwoorde meningen zijn persoonlijk en vertegenwoordigen in geen geval een standpunt van de Rabobank.

Wat vind je van dit artikel?

x1
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Personeel

Als starter kun je natuurlijk in je eentje van start gaan met het bedrijf, maar het kan zijn dat je al direct op zoek moet naar geschikt personeel. Maar de ene werknemer is de andere natuurlijk niet. En met welke wettelijke regels (denk aan verzekeringen, loonheffingen etc.) moet je allemaal rekening houden? Hieronder beantwoorden we veel voorkomende vragen over personeel aannemen, waaronder:

  1. Personeel aannemen: waarop moet je letten?
  2. Hoe stel je een contract op?
  3. Kun je als zelfstandige ook personeel aannemen?


Heb je jouw eerste medewerker gevonden? Houd dan ook rekening met de verzekeringen die je hiervoor moet gaan afsluiten. In dit artikel lees je er alles over: hoe verzeker je jouw personeel?

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.