marieke

Durf te vragen

Gaandeweg het ondernemerspad zult u ongetwijfeld wel eens het gevoel krijgen dat u er alleen voor staat. Ik raad u aan op die momenten deskundigen te raadplegen. Durf uw tekortkomingen onder ogen te zien en stel uw hulpvraag. Ik verzeker u: geen vraag is te gek.

Zelf wilde ik heel graag antwoord op de vraag: hoe breng ik tijdens een werving- en selectieprocedure de soft skills van een kandidaat in kaart? Om het juiste talent aan te spreken én te vinden is het wenselijk dat waarden, normen en drijfveren van sollicitanten zo veel mogelijk aansluiten bij een organisatie. Een kwestie die steeds belangrijker wordt.

Antwoord

Mijn vraag bracht mij begin dit jaar naar de opleiding Toegepaste Psychologie van de Hanze Hogeschool in Groningen. Hier vond ik een luisterend oor in de procescoördinator van het praktijkonderwijs én enthousiaste betrokkenen. Het resultaat is dat vier groepen tweedejaarsstudenten zich momenteel buigen over mijn onderzoeksvraag. Ik ben ervan overtuigd dat zij over enkele weken een bruikbaar instrument presenteren waarmee ik mijn dienstverlening verder kan professionaliseren.

Teamleider

Bij mijn volgende hulpvraag kwam ik terecht bij de concurrent van mijn opdrachtgever. Hoewel er door de hoge werkeloosheidscijfers genoeg mensen beschikbaar lijken te zijn, is de realiteit dat specialisten schaars worden. De zoektocht naar talenten in de steeds kleiner wordende beroepsbevolking is soms een 'war for talent'. Zo zoek ik ten behoeve van een accountantskantoor al maanden naar een teamleider die kennis heeft van de agrarische sector.

Accountantskantoor

Het vinden van die specialist leverde mij aardig wat hoofdbrekens op, totdat ik mijn hulpvraag stelde. In de overtuiging dat dit talent wel ergens rondloopt maar kennelijk niet zoekende is, legde ik contact met het management van verschillende concurrerende accountantskantoren. Daar bleek men genegen mij te helpen door in de eigen organisatie te zoeken naar een geschikte kandidaat.

Goed werkgeverschap

Die bereidheid komt mede voort uit de wens van het management om goed werkgeverschap te belijden. Een goede werkgever kan rekenen op tevreden werknemers. Tevreden werknemers zijn productieve werknemers en bovendien waardevolle ambassadeurs. Die ambassadeurs zorgen voor nieuwe klanten en voor aanwas van nieuw talent in tijden van schaarsheid. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

Durftevragensessie

Mijn vragen leverden een win-win situatie op voor alle betrokken partijen. Daarom ben ik van mening dat geen vraag te gek is. Ik wens u dan ook veel hulpvragen toe, want ook al staat u er alleen voor, u hoeft het niet alleen te doen. Vindt u het nog niet zo gemakkelijk om uw vraag te stellen? Schrijf u dan in voor een durftevragen-sessie bij www.durftevragen.com.

-Marjanka Jansen


Met ruime ervaring in arbeidsbemiddeling en het communicatievak staat Marjanka Jansen van Flexibility Noord-Drenthe ondernemers terzijde in hun zoektocht naar tijdelijk en vast personeel. Zij schrijft over personele vraagstukken waar starters mee te maken kunnen krijgen. 

Gepubliceerd op:
14-05-2013

De door onze bloggers en experts verwoorde meningen zijn persoonlijk en vertegenwoordigen in geen geval een standpunt van de Rabobank.

Wat vind je van dit artikel?

x1
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Personeel

Als starter kun je natuurlijk in je eentje van start gaan met het bedrijf, maar het kan zijn dat je al direct op zoek moet naar geschikt personeel. Maar de ene werknemer is de andere natuurlijk niet. En met welke wettelijke regels (denk aan verzekeringen, loonheffingen etc.) moet je allemaal rekening houden? Hieronder beantwoorden we veel voorkomende vragen over personeel aannemen, waaronder:

  1. Personeel aannemen: waarop moet je letten?
  2. Hoe stel je een contract op?
  3. Kun je als zelfstandige ook personeel aannemen?


Heb je jouw eerste medewerker gevonden? Houd dan ook rekening met de verzekeringen die je hiervoor moet gaan afsluiten. In dit artikel lees je er alles over: hoe verzeker je jouw personeel?

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.072 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.