marieke

Jeugd geeft u toekomst

Ze zijn jong, zelfverzekerd, hoog opgeleid en hebben een mening. Die steken ze niet onder stoelen of banken, zoals wij dat ooit deden toen we de arbeidsmarkt betraden. De nieuwe generatie, geboren in het laatste decennium van de vorige eeuw, bestormt de arbeidsmarkt en eist van u dat u een inspirerend aanvoerder bent.

De werkeloosheid loopt op, maar tegelijkertijd komen er banen bij en heeft Nederland veel openstaande en moeilijk invulbare vacatures, waardoor het gevecht om talent straks losbarst. Inspirerend aanvoerderschap betekent dat u medewerkers stimuleert en hun de mogelijkheid biedt zich te ontwikkelen. Het aantrekken van jongeren is belangrijk als u wilt innoveren en wilt inspelen op de digitalisering. Innoveren is één van de vijf belangrijkste arbeidsmarkttrends van 2013.

Arbeidsmarkttrends

De AutomatiseringsGids zette aan de hand van voorspellingen van trendwatchers de belangrijkste arbeidsmarkttrends op een rij. Ook als starter doet u er goed aan hiermee rekening te houden bij het bepalen van uw koers.

1. Kijk verder dan Europa

Het economisch machtscentrum verplaatst zich steeds meer van Europa naar opkomende economieën in landen als Brazilië, Rusland, India en China. Daar wordt straks het geld verdiend.

2. Als u niet op internet gevonden wordt, bestaat u niet

U moet online 24 uur per dag gevonden kunnen worden en ook nog eens aantrekkelijk zijn voor bezoekers, anders kost het u omzet.

3. Recruiters moeten digitale experts zijn

Onder digital recruitment worden alle digitale kanalen verstaan die een recruiter tot zijn beschikking heeft om kandidaten te vinden. Naast vacaturesites zijn dat nichesites, bedrijvensites, zoekmachines en natuurlijk social media.

4. Innovatie is de motor van elk bedrijf

Bedrijven moeten continu vernieuwen, op het gebied van technologie en op het gebied van diensten. Of het nu goed of slecht gaat met de economie.

5. Wees geen leiders, maar een inspirerende aanvoerder

Wie wil innoveren en inspelen op de digitalisering zal de nieuwe internetgeneratie moeten binnenhalen. Die nieuwe generatie vraagt om ander leiderschap.

In trek

Bedrijven met een sterke eigen identiteit en visie zijn in trek bij jonge werknemers. Maar ook een bedrijf dat loyaliteit ontwikkelt, waardoor mensen zich onderdeel voelen van het bedrijf, is geliefd. Zodra jonge werknemers uitgeleerd zijn, zullen ze om zich heen kijken naar andere plekken om zichzelf te ontplooien.

Respect verdienen

De ideale baan voor jongeren is een baan waarin ze datgene doen waar ze goed in zijn en waar ze hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Omdat de nieuwe generatie al jong leerde dat er naar hen geluisterd werd, verwacht een jongere dat u hem serieus neemt. Respect moet u verdienen, die krijgt u niet omdat u toevallig de baas bent.

-Marjanka Jansen

[Bron: Generatie Einstein, slimmer, sneller en socialer communiceren met jongeren van de 21e eeuw, door Jeroen Boschma en Inez Groen]


Met ruime ervaring in arbeidsbemiddeling en het communicatievak staat Marjanka Jansen van Flexibility Noord-Drenthe ondernemers terzijde in hun zoektocht naar tijdelijk en vast personeel. Zij schrijft over personele vraagstukken waar starters mee te maken kunnen krijgen. 

Gepubliceerd op:
15-01-2013

De door onze bloggers en experts verwoorde meningen zijn persoonlijk en vertegenwoordigen in geen geval een standpunt van de Rabobank.

Wat vind je van dit artikel?

x2
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Personeel

Als starter kun je natuurlijk in je eentje van start gaan met het bedrijf, maar het kan zijn dat je al direct op zoek moet naar geschikt personeel. Maar de ene werknemer is de andere natuurlijk niet. En met welke wettelijke regels (denk aan verzekeringen, loonheffingen etc.) moet je allemaal rekening houden? Hieronder beantwoorden we veel voorkomende vragen over personeel aannemen, waaronder:

  1. Personeel aannemen: waarop moet je letten?
  2. Hoe stel je een contract op?
  3. Kun je als zelfstandige ook personeel aannemen?


Heb je jouw eerste medewerker gevonden? Houd dan ook rekening met de verzekeringen die je hiervoor moet gaan afsluiten. In dit artikel lees je er alles over: hoe verzeker je jouw personeel?

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.