marieke

3 belangrijke crowdfundingplatforms

De laatste jaren schieten crowdfundingplatforms wereldwijd als paddestoelen uit de grond. Hieronder vindt u de drie bekendste websites die zich bezighouden met deze opkomende financieringsvorm: 3 belangrijke crowdfundingplatforms.

1. Oneplanetcrowd

Steeds meer mensen vinden duurzaam consumeren belangrijk. Daarom is Oneplanetcrowd.nl in het leven geroepen: een crowdfundingplatform voor duurzame projecten. De investeerders willen de wereld stap voor stap een beetje beter maken voor mens en milieu en daarvoor op hun beurt aantrekkelijke tegenprestaties ontvangen. One Planet Crowd ziet iedere consument als een potentiële investeerder (en vice versa). 

De crowd draagt bij aan het mogelijk maken van duurzame innovaties en wil tegelijkertijd deze nieuwste producten en/of diensten zelf kunnen ervaren. Daarom is dit platform bij uitstek geschikt voor ondernemingen en projecten met duurzame/sociaal-maatschappelijke impact.

Oneplanetcrowd beidt een flexibel fundingmodel aan, waarin verschillende investeringsmogelijkheden kunnen worden gecombineerd. Hierbij kun je denken aan leningen van €50.000 tot €2.500.000 met een aantrekkelijk rentepercentage en converteerbare leningen. Wordt het beoogde bedrag niet door de ondernemer opgehaald? Dan gaat het geld terug naar de crowd.
www.oneplanetcrowd.nl

2. Collin Crowdfund

Collin Crowdfund is een Crowdfinance platform dat zich richt op alle ondernemers in het MKB.  Kredietwaardige ondernemers en veelbelovende startende ondernemers kunnen hier een financieringsaanvraag doen in de vorm van een lening van €50.000 tot €2.500.000. Een lening heeft een minimale looptijd van 6 maanden en maximale looptijd van 10 jaar. 

Ondernemers die zich op Collin Crowdfund inschrijven worden eerst gescreend en krijgen vervolgens een Crowdfund Coach toegewezen. Wanneer deze coach de hoogte van de leningaanvraag heeft bepaald, wordt vervolgens het risico ingeschat. 

Je bepaalt als ondernemer zelf hoeveel rente je over het te lenen bedrag wilt betalen. Hierbij gaat het om je eigen inschatting van een acceptabele rente over het gevraagde leenbedrag. De toegewezen Crowdfund Coach begeleidt je bij het vaststellen van deze rente.
www.collincrowdfund.nl

3. ZIB Crowdfunding

ZIB Crowdfunding is een platform dat zich richt op financiering van vastgoed. De focus ligt hierbij op de zorgsector, commercieel vastgoed (mits voor eigen gebruik), recreatie, woningportefeuilles,  windmolenparken en overige maatschappelijk relevante projecten.

Het crowdfundplatform richt zich op Nederlandse ondernemingen die een financieringsbehoefte hebben vanaf 1 miljoen euro. De financiering is mogelijk in de vorm van een lening van tot €2.500.000. Hierbij is maatwerk mogelijk met betrekking tot de financieringsomvang.
www.zibcrowd.nl

Bijgewerkt op: 23-04-2018

Wat vind je van dit artikel?

x4
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Verhoog je uurtarief per 1 januari. Een stijging van € 1,00 levert al snel € 1000 per jaar op. Voor je klanten is die prijsstijging geen probleem. Bovendien zijn er drie belangrijke redenen om juist in 2019 meer te vragen.

Uurtarief verhogen
Uurtarief verhogen

De meeste ondernemers hebben voor de start van hun bedrijf een startkapitaal nodig. Wanneer je dit niet met eigen geld kunt doen, dan zul je hiervoor op zoek moeten naar externe financiering. Daarom deze vijf tips om startkapitaal te vergaren.

Geld voor bedrijf
Geld voor bedrijf

Financiën

Je financiën in één keer goed regelen? Drie vragen die je op dit gebied in ieder geval voor jezelf moet beantwoorden, zijn:

 1. Hoe kom ik aan startkapitaal?
  Als startende ondernemer kun je de start van een bedrijf natuurlijk helemaal zelf bekostigen. Maar als je financiering nodig hebt, zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden.

  Bekijk alle financieringsopties voor startende ondernemers. En ben je benieuwd of een bancair krediet tot de mogelijkheden behoort? Lees hier waarop de Rabobank let bij het beoordelen van een financieringsaanvraag

 2. Op welke subsidies heb ik recht?
  Als starter kun je soms ook gebruikmaken van handige subsidies en andere regelingen. Een fijne steuntje in de rug bij de start van je bedrijf
 3. Hoe organiseer ik mijn boekhouding?
  Als je vanaf het begin je administratie op orde hebt, heb je daar vaak later profijt van. Je kunt je boekhouding gewoon zelf doen, of uitbesteden.
Created with Sketch.

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

 • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
 • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
 • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
   

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de gratis Startversterker en ga sterker van start. 

Start sterker

 • Focus op je doel
 • Ontdek wie je nodig hebt om te groeien
 • Draai meer omzet met topklanten

Naar Startversterker

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.