marieke

Automaat voor pinbetalingen ook te huur

Sinds 1987 is het in Nederland mogelijk om aankopen af te rekenen met een bankpas met pincode. In de afgelopen 20 jaar heeft het pinnen in Nederland een grote vlucht genomen. Pinnen is na contant geld het belangrijkste betaalmiddel en neemt nog altijd in belang toe. De betaalmethode kent een groot aantal voordelen ten opzichte van contante betalingen (o.a. veilig, gemakkelijk, goedkoop), en wordt dus ook de komende jaren steeds meer gestimuleerd door diverse organisaties.

Ook uw klanten kunt u veilig laten pinnen, zonder dat u zelf een grote investering hoeft te doen. De Rabo Pinbox is een betaalautomaat die u niet hoeft te kopen, maar gewoon kunt huren. Als u dit jaar een Pinbox huurt bij de Rabobank, wordt uw pinbundel gratis verdubbeld tot en met december van dit jaar.

Voordelen
De voordelen van het betalen met pin zijn legio. Het is een snelle, eenvoudige, klantvriendelijke en vooral zeer veilige manier van betalen. Uw klanten hoeven geen contant geld meer bij zich te hebben, en zelf hoeft u ook niet met uw dagomzet over straat. Bovendien blijkt dat een pinautomaat extra omzet kan opleveren. Steeds meer ondernemers kiezen dan ook voor pinbetalingen.

Huurbaar
Voor veel kleine of startende ondernemers is de aanschaf van zo'n pinautomaat echter een barrière.
Die barrière wordt nu opgeheven met de huurbare betaalautomaat: de Rabo Pinbox.
Hierdoor kan een ondernemer vanaf € 29,95 per maand profiteren van alle voordelen van het pinnen.

Geld besparen
Zoals gezegd staat veiligheid hierbij voorop. Maar u bespaart als ondernemer ook direct geld, doordat u niet meer met contant geld hoeft te werken.
Berekend is dat iedere transactie met contant geld u als ondernemer gemiddeld 21 cent kost. Een pintransactie kost gemiddeld slechts 16 cent. Iedere pintransactie levert u als detaillist dus direct 5 cent op ten opzichte van een contante transactie.

Meer verdienen
Bovendien is bekend dat klanten net iets makkelijker hun geld uitgeven als ze kunnen pinnen, omdat het niet contant op zak hebben van geld geen probleem meer is. Ook voor kleinere bestedingen is een pinautomaat dus een uitstekende oplossing, die steeds meer aan populariteit wint.

Dippen
De Rabo Pinbox is klaar voor het zogeheten dippen (pinnen met de chip in plaats van met de magneetstrip, de betaalmethode van de toekomst)

Gepubliceerd op:
20-01-2011

Wat vind je van dit artikel?

x2
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Betaalmethoden

Betalen met briefjes en muntgeld is allang niet meer de enige manier om producten en diensten te (ver)kopen. Tegenwoordig kun je als ondernemer diverse middelen inzetten om jouw betalingsverkeer te regelen. 

Hoe ontvang jij straks geld?

Pinnen in winkels (ook kleine bedragen) is al jaren flink ingeburgerd, maar tegenwoordig kunnen klanten ook op steeds meer plekken contactloos betalen met hun smartphone. Hieronder vind je allerlei informatie en tips over betaalmiddelen op zowel online als fysiek gebied:

 1. Fysiek: alle betaalmethoden voor ondernemers op een rij
 2. Hoe ontvang jij straks geld van klanten en/of opdrachtgevers? 
 3. Zakelijk bankieren: 4 voordelen van een zakelijke rekening
 4. Ken jij deze betaalopties van Rabobank al?
  - Omnikassa voor webwinkeliers
  - Retourpinnen
  - Rabo Wallet/contactloos betalen
  - Smartpinnen
Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

 • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
 • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
 • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.