marieke

'Beginnen met pinnen' stimuleert ondernemers met subsidies

Steeds meer ondernemers stellen hun klanten in staat om met de pinpas te betalen in plaats van met contant geld. Toch is de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (SBEB) nog lang niet tevreden: volgens de stichting zou niemand meer met contant geld over straat hoeven.

Plastic geld is volgens de SBEB veel veiliger en efficiënter. Daarom heeft de stichting het initiatief genomen tot 'slimme pinpakketten'. Pakketten waarmee ondernemers snel, gemakkelijk en voordelig aan de slag kunnen gaan met pinnen. Met subsidie.

Het nieuwe pinnen
De nieuwe 'slimme pinpakketten' zijn geschikt voor het nieuwe pinnen, ze kunnen worden aangesloten op breedband en het pinnen wordt goedkoper naarmate er meer gepind wordt. Voor veel ondernemers is het ook belangrijk dat ze niet van het kastje naar de muur worden gestuurd bij het aansluiten - of later bij eventuele problemen. Daarom werken slimme pinpakketten volgens het 1-loket-principe: de ondernemer doet zaken met één leverancier.

Subsidie
Ondernemers die voor het eerst een pinautomaat aanschaffen, krijgen van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen honderd euro subsidie op een 'slim pinpakket'. Via www.slimmepinpakketten.nl kan de ondernemer een subsidienummer aanvragen. Dit nummer geeft hij door aan de leverancier van zijn keuze en hij krijgt de subsidie in de vorm van een korting uitgekeerd.

Ondernemers kunnen op www.betaalterminal.nl en www.hetnieuwepinnen.nl zien welke actie voor hun situatie nodig is. SBEB waarschuwt wel dat er een beperkte subsidiepot beschikbaar is, dus op is op.

 

 

Gepubliceerd op:
18-03-2011

Wat vind je van dit artikel?

x0
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Betaalmethoden

Betalen met briefjes en muntgeld is allang niet meer de enige manier om producten en diensten te (ver)kopen. Tegenwoordig kun je als ondernemer diverse middelen inzetten om jouw betalingsverkeer te regelen. 

Hoe ontvang jij straks geld?

Pinnen in winkels (ook kleine bedragen) is al jaren flink ingeburgerd, maar tegenwoordig kunnen klanten ook op steeds meer plekken contactloos betalen met hun smartphone. Hieronder vind je allerlei informatie en tips over betaalmiddelen op zowel online als fysiek gebied:

 1. Fysiek: alle betaalmethoden voor ondernemers op een rij
 2. Hoe ontvang jij straks geld van klanten en/of opdrachtgevers? 
 3. Zakelijk bankieren: 4 voordelen van een zakelijke rekening
 4. Ken jij deze betaalopties van Rabobank al?
  - Omnikassa voor webwinkeliers
  - Retourpinnen
  - Rabo Wallet/contactloos betalen
  - Smartpinnen
Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

 • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
 • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
 • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.917 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.