marieke

Elektronische betalingen nemen sterk toe

Betalingen worden in Nederland steeds vaker op elektronische wijze voldaan. De populariteit van PIN-transacties heeft vooralsnog niet geleden onder de invoering van het nieuwe pinnen (met chip in plaats van magneetstrip). De gemiddelde Nederlandse consument gebruikt zijn pinpas tachtig keer per jaar.

Dat concludeerde betaalorganisatie Currence donderdag naar aanleiding van door haar gepubliceerde cijfers. In de eerste zes maanden van 2011 werden 1,15 miljard betalingen met de pinpas voldaan, volgens het bureau een toename van bijna twaalf procent.

Nieuwe pinnen

Het nieuwe pinnen is al van kracht in verschillende sectoren, maar het pinnen via de magneetstrip blijft voorlopig nog mogelijk bij de grotere ketens. Na de zomer stappen de meeste grote ketens, waaronder Albert Heijn, over op het nieuwe systeem, dat het risico op skimmen sterk moet verkleinen. Het is de bedoeling dat het oude pinnen eind 2011 verleden tijd wordt.

Online winkelen

Currence constateerde daarnaast dat Nederlanders steeds vaker online aankopen doen. Zeventig procent van de bevolking geeft aan wel eens online te shoppen. Het internetbetaalsysteem iDeal profiteert van de samenwerking van webwinkels met alleen al in de afgelopen maand acht miljoen transacties. Negentig procent van alle webwinkels biedt IDEAL aan als betalingsoptie.

Gepubliceerd op:
22-07-2011

Wat vind je van dit artikel?

x2
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Betaalmethoden

Betalen met briefjes en muntgeld is allang niet meer de enige manier om producten en diensten te (ver)kopen. Tegenwoordig kun je als ondernemer diverse middelen inzetten om jouw betalingsverkeer te regelen. 

Hoe ontvang jij straks geld?

Pinnen in winkels (ook kleine bedragen) is al jaren flink ingeburgerd, maar tegenwoordig kunnen klanten ook op steeds meer plekken contactloos betalen met hun smartphone. Hieronder vind je allerlei informatie en tips over betaalmiddelen op zowel online als fysiek gebied:

 1. Fysiek: alle betaalmethoden voor ondernemers op een rij
 2. Hoe ontvang jij straks geld van klanten en/of opdrachtgevers? 
 3. Zakelijk bankieren: 4 voordelen van een zakelijke rekening
 4. Ken jij deze betaalopties van Rabobank al?
  - Omnikassa voor webwinkeliers
  - Retourpinnen
  - Rabo Wallet/contactloos betalen
  - Smartpinnen
Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

 • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
 • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
 • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.917 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.