marieke

Nieuwe pinnen nog niet overal ingevoerd

De bedoeling was dat per 1 januari 2012 het nieuwe pinnen, met chip in plaats van magneetstrip, overal zou zijn ingevoerd. Deze deadline wordt echter niet gehaald. Dat maakte een woordvoerder van Currence, de betaalorganisatie achter het pinverkeer, eerder deze week bekend.

In december moest 95 procent van het pinverkeer via het nieuwe pinnen gaan. Uit gegevens van Currence blijkt echter dat eind november naar verwachting slechts 88 procent van de betalingen op deze wijze wordt voldaan. "Die vijf procent zijn losse eindjes", aldus Currence-directeur Piet Mallekoote op NUzakelijk. De organisatie beseft dat de deadline van 1 januari niet meer kan worden gehaald: "Het schuift door, PIN wordt dan in het eerste kwartaal van 2012 definitief ontmanteld."

Vertraging

De belangrijkste reden voor de opgelopen vertraging volgens Mallekoote is dat het afsluiten van de nieuwe contracten tussen ondernemers en hun bank vrij lang duurt. Alle twintig tot 25 miljoen bankpasjes waren begin 2011 al uitgerust met chip. Van de betaalautomaten is nu 97 procent chipklaar, al moet dit in bepaalde segmenten, zoals de onbemande betaalautomaten in bijvoorbeeld parkeergarages, in veel gevallen nog worden aangepast.

Gepubliceerd op:
24-11-2011

Wat vind je van dit artikel?

x1
x5

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Betaalmethoden

Betalen met briefjes en muntgeld is allang niet meer de enige manier om producten en diensten te (ver)kopen. Tegenwoordig kun je als ondernemer diverse middelen inzetten om jouw betalingsverkeer te regelen. 

Hoe ontvang jij straks geld?

Pinnen in winkels (ook kleine bedragen) is al jaren flink ingeburgerd, maar tegenwoordig kunnen klanten ook op steeds meer plekken contactloos betalen met hun smartphone. Hieronder vind je allerlei informatie en tips over betaalmiddelen op zowel online als fysiek gebied:

 1. Fysiek: alle betaalmethoden voor ondernemers op een rij
 2. Hoe ontvang jij straks geld van klanten en/of opdrachtgevers? 
 3. Zakelijk bankieren: 4 voordelen van een zakelijke rekening
 4. Ken jij deze betaalopties van Rabobank al?
  - Omnikassa voor webwinkeliers
  - Retourpinnen
  - Rabo Wallet/contactloos betalen
  - Smartpinnen
Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

 • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
 • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
 • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.917 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.