marieke

Startup E-bon: nieuwe online besteedbare cadeaubon

Cadeaubonnen zijn van alle tijden, maar een bon die puur en alleen online te besteden is, die was er nog niet. Totdat Erwin de Zeeuw en Remko Davids afgelopen zomer hun online besteedbare cadeaubon introduceerden. De cadeaubon kan bij circa honderd webwinkels worden gebruikt.

Het idee voor een online cadeaubon zoals E-bon kwam spontaan op bij een van de zakenpartners. "Mijn compagnon Remko had ineens een eureka!-moment", vertelt De Zeeuw in een interview met De Telegraaf. "Hij vroeg zich af waarom dit nog niet bestond en al heel snel maakten we samen een plan van aanpak."

Concept

Het E-bonconcept heeft veel weg van de bekende VVV-bon, die bij een groot aantal fysieke winkels in Nederland in te wisselen is. De E-bon kan namelijk ook bij veel verschillende webshops worden gebruikt, maar natuurlijk alleen wanneer deze aangesloten zijn bij E-bon. Het bedrag op de cadeaubon hoeft niet per se in een keer te worden uitgegeven en kan ook bij verschillende webshops worden besteed. Het bedrijf van De Zeeuw en Davids ontvangt per ingeleverde bon een commissie.

Mond-tot-mondreclame

Het duo werkt met veel plezier samen en hebben allebei hun baan opgezegd om zich volledig op hun startup te kunnen richten. Alles wat ze op dit moment verdienen, wordt direct geherinvesteerd. De lijst met webshops die zich bij E-bon aanmelden wordt steeds langer en De Zeeuw is dan ook optimistisch over de toekomst: "We moeten het tijd gunnen, maar hopen middels marketing en mond-tot-mondreclame bekend te raken bij het publiek."

Lees dit hele artikel in de Financiële Telegraaf.

Gepubliceerd op:
18-01-2012

Wat vind je van dit artikel?

x0
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Betaalmethoden

Betalen met briefjes en muntgeld is allang niet meer de enige manier om producten en diensten te (ver)kopen. Tegenwoordig kun je als ondernemer diverse middelen inzetten om jouw betalingsverkeer te regelen. 

Hoe ontvang jij straks geld?

Pinnen in winkels (ook kleine bedragen) is al jaren flink ingeburgerd, maar tegenwoordig kunnen klanten ook op steeds meer plekken contactloos betalen met hun smartphone. Hieronder vind je allerlei informatie en tips over betaalmiddelen op zowel online als fysiek gebied:

 1. Fysiek: alle betaalmethoden voor ondernemers op een rij
 2. Hoe ontvang jij straks geld van klanten en/of opdrachtgevers? 
 3. Zakelijk bankieren: 4 voordelen van een zakelijke rekening
 4. Ken jij deze betaalopties van Rabobank al?
  - Omnikassa voor webwinkeliers
  - Retourpinnen
  - Rabo Wallet/contactloos betalen
  - Smartpinnen
Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

 • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
 • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
 • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.