marieke

EU steunt Nederland met 2 miljoen euro voor microkredieten

De Europese Unie gaat ons land ondersteunen bij het verlenen van microkredieten aan startende ondernemers. Vrijdag tekende minister Verhagen van Economische Zaken hiervoor een overeenkomst met de Nederlandse microkredietverstrekker Qredits en het Europese Investeringsfonds EIF.

Door deze overeenkomst staat het EIF garant voor een deel van de leningen van Qredits. Daarnaast verstrekt het EIF nieuw investeringskapitaal in de vorm van een lening. Alles bij elkaar bedraagt de steun voor microkredieten 2 mln euro.

Qredits is opgericht uit een samenwerkingsverband tussen Rabobank, ABN Amro, ING en drie ministeries. De microkredietregeling was meteen zo populair, dat het geld veel eerder op was dan gedacht. Eind 2010 verstrekte Qredits het duizendste microkrediet aan Henry Boedhoe, eigenaar van boomhuttenleverancier De Berenhut.

Ondernemers kunnen bij Qredits tot 35.000 euro lenen. Daarvoor betalen zij 9% rente op een looptijd van ten hoogste tien jaar.

Gepubliceerd op:
14-02-2011

Wat vind je van dit artikel?

x2
x4

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Financiën

Je financiën in één keer goed regelen? Drie vragen die je op dit gebied in ieder geval voor jezelf moet beantwoorden, zijn:

 1. Hoe kom ik aan startkapitaal?
  Als startende ondernemer kun je de start van een bedrijf natuurlijk helemaal zelf bekostigen. Maar als je financiering nodig hebt, zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden.

  Bekijk alle financieringsopties voor startende ondernemers. En ben je benieuwd of een bancair krediet tot de mogelijkheden behoort? Lees hier waarop de Rabobank let bij het beoordelen van een financieringsaanvraag

 2. Op welke subsidies heb ik recht?
  Als starter kun je soms ook gebruikmaken van handige subsidies en andere regelingen. Een fijne steuntje in de rug bij de start van je bedrijf
 3. Hoe organiseer ik mijn boekhouding?
  Als je vanaf het begin je administratie op orde hebt, heb je daar vaak later profijt van. Je kunt je boekhouding gewoon zelf doen, of uitbesteden.
Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

 • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
 • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
 • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.072 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.