marieke

Accelerator Clever Clover zoekt 'leuke starters'

Het Amsterdamse Clever Clover is niet het eerste accelerator-programma in Nederland, maar wil zich onderscheiden van de rest door zich niet alleen op rendement en cijfers te richten, maar vooral te investeren in 'leuke startup-projecten'.

Clever Clover is gevestigd in de hoofdstad en beperkt zich tot het helpen van startende ondernemers uit de Randstad, omdat het accelerator-programma op zoek is naar "de persoonlijke connectie. Zo kunnen we ook fysiek aanwezig zijn en samenwerken om startups vooruit te helpen", vertelde Jillali Ajaba eind vorige week op NUzakelijk.

Traditionele startups

Ambitieuze starters kunnen bij dit nieuwe accelerator-programma terecht voor een investering tot vijftigduizend euro en voor coaching. Clever Clover is nog niet zo lang geleden opgericht door twee Nederlanders en een Oostenrijkse investeerder. Het bedrijf benadrukt dat Clever Clover zich niet alleen richt op de technische en mediabranche, maar ook interesse heeft in startups uit meer traditionele sectoren. Ajaba: "Wij staan ook open voor zaken die de 'oude economie' biedt, zoals bloemen- en kledingzaken."

Zorgvuldig investeren

Clever Clover investeert in een minderheidsaandeel van de betrokken startups, zonder hiervoor rente of andere kosten te rekenen. Het accelerator-programma haalt vervolgens zijn winst uit de stijgende waarde van het jonge bedrijf. "Dat kan natuurlijk ook misgaan", stelt Ajaba. "Daarom moeten we onze keuzes zorgvuldig maken." Er hebben zich al circa twintig geïnteresseerde startups bij Clever Clover gemeld, waarmee op dit moment gesprekken worden gevoerd. Daarnaast wordt er gezocht naar meer investeerders.

Lees het oorspronkelijke artikel op NUzakelijk. De contactpersoon van Clever Clover is Jillali Ajaba, die u kunt bereiken via telefoonnummer 020-7709130 of jillali.ajaba@cleverclover.nl. Meer weten over andere startup- en acceleratorprogramma's? Lees het artikel De 6 bekendste startup accelerators van Nederland.

Gepubliceerd op:
27-05-2013

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Wat doe jij met de kostbare eerste twintig seconden van je pitch? Kies je voor een cliffhanger in zin 2? Of begin je met een persoonlijke, heel herkenbare irritatie (waar jij natuurlijk dé oplossing voor hebt)? Wij dagen je uit om vier openingen te testen, zodat je straks investeerders en zakenrelaties direct wakker schudt.

Elevator pitch
Elevator pitch

Financieren en investeren

De meeste startende ondernemers kunnen de start van hun bedrijf niet (helemaal) zelf financieren. Dat hoeft ook niet, want als jij een goed idee hebt, ontmoet je vast een of meerdere partijen die in jouw startup willen investeren.

Startkapitaal vergaren

Niet voor niets neemt het vergaren van startkapitaal vaak een belangrijk plek in bij de startfase van een onderneming. Maar waar vind je de juiste investeerders en hoe overtuig je hen van jouw plannen? Dat lees je onder andere in de volgende artikelen:

  1. Wat kost het om een bedrijf te starten?
  2. Waar let de bank op bij jouw financieringsaanvraag?
  3. Hoe overtuig ik investeerders van mijn verhaal?
  4. Waarop moet je letten als je gaat lenen bij familie en bekenden?

Lees meer over de meest gangbare financieringsmogelijkheden voor starters.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.