marieke

Campagne voor het kopen van bestaand bedrijf

De Kamer van Koophandel is, samen met Economische Zaken en enkele brancheverenigingen, de campagne 'Bedrijf Kopen' gestart. Deze campagne, bedoeld om het kopen van een bestaand bedrijf te stimuleren, wordt ondersteund met een voorlichtingspakket.

Het kopen van een bestaand bedrijf kan volgens de initiatiefnemers van de campagne vele voordelen opleveren. Uit onderzoek blijkt dat ondernemers die een bestaand bedrijf kopen, meer innoveren en zorgen voor meer werkgelegenheid. Bovendien is volgens het onderzoek de kans van slagen op langere termijn vele malen groter dan bij een nieuw gestart bedrijf.

Opvolger
Toch denkt slechts een beperkt deel van de aspirant-ondernemers aan een overname om zijn start te maken. Tegelijkertijd heeft een aanzienlijk deel van de vaak gezonde bedrijven problemen met het vinden van een geschikte opvolger. De campagne 'Bedrijf Kopen' moet hier verandering in brengen.

Generatie
Verwacht wordt dat de komende jaren, mede door de vergrijzing, veel ondernemingen in de verkoop gaan. Het Nederlandse MKB zal dus op zoek moeten gaan naar een nieuwe generatie ondernemers. Een generatie die nu voorbeid moet worden op het ondernemerschap waarbij zij de kansen en voordelen zien van het kopen van een bestaand bedrijf.

Visie
Het kopen van een bedrijf vraagt om een duidelijke visie, inzicht in het proces en advies van deskundige adviseurs. Om ondernemers als toekomstige koper goed voor te bereiden op het koopproces, heeft de Kamer van Koophandel een pakket aan producten en diensten samengesteld, waarmee de ondernemer inzicht krijgt in de wereld van bedrijfsovername.

Denkt u er ook aan om een bestaand bedrijf over te nemen? Kijk dan ook eens hier.

Gepubliceerd op:
18-11-2009

Wat vind je van dit artikel?

x0
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Financieren en investeren

De meeste startende ondernemers kunnen de start van hun bedrijf niet (helemaal) zelf financieren. Dat hoeft ook niet, want als jij een goed idee hebt, ontmoet je vast een of meerdere partijen die in jouw startup willen investeren.

Startkapitaal vergaren

Niet voor niets neemt het vergaren van startkapitaal vaak een belangrijk plek in bij de startfase van een onderneming. Maar waar vind je de juiste investeerders en hoe overtuig je hen van jouw plannen? Dat lees je onder andere in de volgende artikelen:

  1. Wat kost het om een bedrijf te starten?
  2. Waar let de bank op bij jouw financieringsaanvraag?
  3. Hoe overtuig ik investeerders van mijn verhaal?
  4. Waarop moet je letten als je gaat lenen bij familie en bekenden?

Lees meer over de meest gangbare financieringsmogelijkheden voor starters.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.