marieke

Qredits verdubbelt maximaal krediet voor starters

Startende ondernemers die op zoek zijn naar financiering voor hun bedrijf kunnen hiervoor straks voor een hoger bedrag terecht bij Qredits, het samenwerkingsverband van Nederlandse banken, waaronder de Rabobank. Het zal hierbij gaan om een pilot, waarbij het maximale krediet zal worden verhoogd van vijftigduizend naar honderdduizend euro.

Update: begin december 2014 heeft het kabinet bekendgemaakt dat het maximale leenbedrag opnieuw is verhoogd naar 250.000 euro.

Dat zei minister Henk Kamp van Economische zaken in een reactie op vragen van D66-Kamerlid Kees Verhoeven over de huidige mogelijkheden voor MKB-ondernemers op financiering. Verhoeven is van mening dat deze financieringskwestie meer aandacht verdient: "Kamp heeft hierover wel gesprekken gevoerd met de banken, maar moet dit actiever doen."

Krediet en coaching

Kamp verdedigde zich door te stellen dat de financieringsmogelijkheden voor het MKB bij hem juist wel prioriteit heeft: "Beginnende ondernemers waarvan de kredietaanvragen door de banken zijn afgewezen, kunnen voor krediet en coaching terecht bij Qredits. We vergroten de financiële ruimte voor Qredits en ik start een proef, waarbij ze kredieten gaan verlenen tot honderdduizend euro."

Lees het oorspronkelijke artikel op Startbedrijf.nl. Klik hier voor meer informatie over Qredits en de mogelijkheden voor u en uw startup.

Gepubliceerd op:
08-08-2013

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Wat doe jij met de kostbare eerste twintig seconden van je pitch? Kies je voor een cliffhanger in zin 2? Of begin je met een persoonlijke, heel herkenbare irritatie (waar jij natuurlijk dé oplossing voor hebt)? Wij dagen je uit om vier openingen te testen, zodat je straks investeerders en zakenrelaties direct wakker schudt.

Elevator pitch
Elevator pitch

Financieren en investeren

De meeste startende ondernemers kunnen de start van hun bedrijf niet (helemaal) zelf financieren. Dat hoeft ook niet, want als jij een goed idee hebt, ontmoet je vast een of meerdere partijen die in jouw startup willen investeren.

Startkapitaal vergaren

Niet voor niets neemt het vergaren van startkapitaal vaak een belangrijk plek in bij de startfase van een onderneming. Maar waar vind je de juiste investeerders en hoe overtuig je hen van jouw plannen? Dat lees je onder andere in de volgende artikelen:

  1. Wat kost het om een bedrijf te starten?
  2. Waar let de bank op bij jouw financieringsaanvraag?
  3. Hoe overtuig ik investeerders van mijn verhaal?
  4. Waarop moet je letten als je gaat lenen bij familie en bekenden?

Lees meer over de meest gangbare financieringsmogelijkheden voor starters.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.