Stimuleringskapitaal

Stimuleringskapitaal

Het

a target="_blank" href="https://www.rabobank.nl/bedrijven/producten/financieren/om_een_bedrijf_te_starten/rabobank_stimuleringskapitaal/default?cam=stimuleringskapitaal&afb=stimuleringskapitaal&lok=bedrijven.homepage&pos=actie1">Rabobank Stimuleringskapitaal is een financieringsvorm, onder andere bedoeld voor beginnende bedrijven, doorgroeiers en innovatieve bedrijven. Op twee belangrijke punten verschilt het Stimuleringskapitaal van een gewone banklening: Het is een achtergestelde lening en de lening kan in de eerste vijf jaar aflossingsvrij gemaakt worden.

Het feit dat het Stimuleringskapitaal een achtergestelde lening is, houdt in dat u - mocht u failliet gaan - eerst alle andere schuldeisers betaalt. Pas daarna start u met het aflossen van het Stimuleringskapitaal. Het kan dus zijn dat, mocht uw bedrijf in een faillissement geraken, u deze lening uiteindelijk helemaal niet kunt aflossen. In dat geval wordt het resterende bedrag kwijtgescholden. Een achtergestelde lening vormt, net als het eigen vermogen, risicodragend kapitaal. Als u over meer risicodragend kapitaal in uw bedrijf beschikt, heeft u een grotere buffer voor eventuele tegenvallers en wordt het gemakkelijker om financieringen van derden te krijgen. Stimuleringskapitaal bedraagt maximaal een half miljoen euro én maximaal vijftig procent van de (gevraagde uitbreiding van de) zakelijke financiering.

Eerste vijf jaar aflossingsvrij
U heeft de mogelijkheid om de lening de eerste vijf jaar aflossingsvrij te maken. Hierdoor beschikt uw bedrijf in de eerste jaren over extra financiële ruimte. Klik hier voor meer informatie over het Rabobank Stimuleringskapitaal. Informeer daarnaast bij uw bank naar andere kredietmogelijkheden voor uw startup.

Gepubliceerd op:
25-11-2010

Financieren en investeren

De meeste startende ondernemers kunnen de start van hun bedrijf niet (helemaal) zelf financieren. Dat hoeft ook niet, want als jij een goed idee hebt, ontmoet je vast een of meerdere partijen die in jouw startup willen investeren. Niet voor niets neemt het vergaren van startkapitaal vaak een belangrijk plek in bij de startfase van een onderneming. Maar waar vind je de juiste investeerders en hoe overtuig je hen van jouw plannen? Dat lees je onder andere in de volgende artikelen:


Klik hier om de meest gangbare financieringsmogelijkheden voor starters te zien.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met handige tips.

Marktcijfers nodig?

Mijn branche promo

Ga jij starten als zorgverlener, restauranthouder, freelancer of (web)winkelier? Weet welke zaken er spelen in je branche om goed van start te kunnen gaan.

Ik wil meer weten over mijn branche

Zakelijke rekening openen? Speciaal voor starters slechts 3,50 per maand bij Rabobank

Aan de slag met je plan?

voorbeeld ondernemingsplan

Op zoek naar voorbeelden voor jouw businessplan? Download hier kosteloos een voorbeelddocument, zodat je tijdens het schrijven van je ondernemersplan een goed voorbeeld bij de hand hebt.

Maak nu jouw ondernemingsplan

Hoe zijn andere ondernemers gestart?

De start van Sjuul Berden | United Wardrobe

In de nieuwe rubriek Startersverhalen vertellen succesvolle ondernemers over de start van hun bedrijf. Hoe hebben zij het aangepakt?

Lees hun verhalen

Wat is IkGaStarten?

IkGaStarten is een online initiatief van de Rabobank, de bank voor startend Nederland. Bedoeld voor startende ondernemers én voor mensen die nu nog in loondienst zijn, maar overwegen om ook de sprong te wagen. Iedere dag plaatsen wij hier nuttige informatie en tips die het leven van de ondernemer makkelijker en leuker maken.

Hallo ondernemer (in spe)
sluiten

Hallo ondernemer (in spe),

Onderzoek poppetjesOm te begrijpen wat jij meemaakt bij de start van je bedrijf, zijn onderzoeksbureau Zilver en Rabobank op zoek naar starters die hun verhaal willen vertellen.

Lijkt het jou leuk om hieraan mee te werken? 

Ik doe mee     Nee bedankt