marieke

'Veel bedrijven nog niet voorbereid op SEPA'

Veel bedrijven in de eurozone blijken nog niet goed voorbereid te zijn op de komst van het nieuwe Europese betalingssysteem SEPA. Dit moet uiterlijk voor 1 februari 2014 gebeurd zijn, maar uit recent onderzoek van de internationale adviesorganisatie Experian blijkt dat de meeste bedrijven er nog niet klaar voor zijn.

Uit het onderzoek komt naar voren dat momenteel slechts dertig procent van alle overschrijvingen en twee procent van de automatische incasso's voldoen aan de nieuwe eisen. Het doel van SEPA is om het eurobetalingsverkeer te standaardiseren, zodat er over een paar jaar geen verschil meer zal zijn tussen een binnenlandse betaling en een eurobetaling van of naar andere Europese landen.

Maar daarvoor moeten bedrijven in de eurozone wel tijdig de nodige maatregelen treffen. Dit is belangrijk, want elke transactie die straks niet SEPA-proof is, kost - inclusief verlies van inkomsten, extra klantenservice en verhoogde financieringsbehoefte - tussen de vijftig en zeventig euro, aldus de adviesorganisatie.

Gepubliceerd op:
05-02-2013

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Boekhouding en administratie

Boekhouden en de administratie bijwerken: bij veel ondernemers en zzp'ers staat deze klus niet bovenaan het lijstje van leukste werkzaamheden. Toch is een overzichtelijke zakelijke administratie onmisbaar voor het opbouwen van een financieel gezond bedrijf. Als je als starter jouw bedrijfsadministratie wilt gaan inrichten, waar moet je dan op letten?

Bedrijfsadministratie inrichten

Bij het opzetten en inrichten van je administratie moet je onder andere aan de volgende zaken denken:

  1. Ga ik de boekhouding zelf doen of besteed ik dit uit?
  2. Heb ik een zakelijke rekening nodig?
  3. Hoe richt ik mijn administratie in?

Facturen en offertes opstellen

Lees hier hoe je een goede factuur en offerte opstelt.

Btw berekenen? Gebruik de btw-calculator

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.