marieke

Acceleratorprogramma TechStars kiest voor startup Peerby

Het bekende Amerikaanse TechStars komt deze zomer voor het eerst naar Europa en heeft Peerby uitgekozen voor hun acceleratorprogramma. Het Nederlandse bedrijf is een van de elf Europese startups waarin TechStars gaat investeren. Peerby is - na de mobiele hotspot Karma - het tweede Nederlandse bedrijf ooit dat mag meedoen aan het programma.

TechStars is een gerenommeerd acceleratorprogramma waarbij onder andere Brad Feld, investeerder in Zynga en Dick Costolo, één van de oprichters van Twitter, betrokken zijn. Na een strenge selectie is de Nederlandse startup uitgekozen als één van de elf startende ondernemingen die TechStars gaat begeleiden. Op de website Peerby.nl kunnen mensen van elkaar spullen lenen door rond te vragen in hun eigen buurt. Dat lokale rondvragen maakt Peerby uniek in zijn soort: het zorgt ervoor dat gebruikers snel en makkelijk in contact komen met anderen die hen verder kunnen helpen.

Kwaliteitsstempel

Direct bij aanvang van het programma ontvangt het Amsterdamse bedrijf honderdduizend dollar van een groep Amerikaanse investeerders. Daan Weddepohl, oprichter van Peerby en blogger bij Ikgastarten.nl, is enthousiast: "Het is fantastisch dat TechStars ons heeft uitgekozen. Het is een kwaliteitsstempel dat voor ons deuren opent naar internationale groei en financiering." Gedurende een periode van drie maanden wordt de startup geadviseerd door een groep Europese en Amerikaanse mentoren.

Join Our Core

Het is overigens niet de eerste keer dat Peerby wordt uitverkoren door een startup- en acceleratorprogramma. Zo heeft Weddepohl met Peerby eerder al het Founders Institute Mentorship-programma doorgelopen en deed daarna mee aan Rockstart Accelerator. In september 2012 ontving de ondernemer 125.000 dollar bij deelname aan de Postcode Lottery Green Challenge en afgelopen juni won Peerby de internationale sociale ondernemersverkiezing Join Our Core van Ben & Jerry's.

Lees het hele bericht op de website van Peerby. Meer weten over Daan Weddepohl? Klik hier voor een overzicht van alle blogs die hij tot nu toe voor Ikgastarten.nl heeft geschreven.

Gepubliceerd op:
04-07-2013

Wat vind je van dit artikel?

x3
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Waarde ≠ prijs: twee begrippen die vaak door elkaar heen gebruikt worden, maar die je zeker niet met elkaar moet verwarren. In dit artikel legt KHN uit hoe je tot een concrete waardebepaling van jouw horecaconcept kunt komen.

Zo bepaal je de waarde van een horecaconcept

Zo bepaal je de waarde van een horecaconcept - blog KHN
Zo bepaal je de waarde van een horecaconcept - blog KHN

Investeren

Als startende ondernemer denk je wellicht niet meteen aan investeren, maar toch liggen er op dit gebied ook kansen voor starters. In de juiste markt investeren kan op den duur lucratief uitpakken; daarnaast zijn er diverse overheidsregelingen waarvan je als investeerder kunt profiteren. Het is wel belangrijk dat je weet hoe alles werkt. 

Zo moet je er als internationaal georiënteerde ondernemer rekening mee houden dat er in bepaalde landen andere regels gelden dan in Nederland. Chinezen doen bijvoorbeeld heel anders zaken dan Amerikanen, oftewel: optimaal investeren vergt maatwerk. Op deze pagina's vind je meer informatie over de mogelijkheden en kansen op het gebied van investeren.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.