marieke

Amerikaanse investeerder Cottonweed komt naar Nederland

Goed nieuws voor technische startups in de omgeving Enschede: RTL Nieuws meldde eerder deze week dat het Amerikaanse Cottonweed heeft besloten een Europees kantoor te openen op de campus van Universiteit Twente. De investeringsmaatschappij is onder de indruk van het 'eco-systeem' van de Twentse stad en is in eerste instantie van plan om tien miljoen euro in lokale startups te investeren.

Deze tien miljoen aan investeringskapitaal kan eind dit jaar zelfs nog oplopen naar dertig miljoen euro. "Wat hier allemaal te vinden is aan hoogopgeleide mensen, technologie, capaciteiten is echt van wereldklasse", aldus Cottonwood in een reactie. "Er is hier harde wetenschap. Er wordt fundamenteel onderzoek gedaan." Ook de Universiteit Twente is enthousiast over de komst van deze Amerikaanse investeringsmaatschappij.

Net gestart

Cottonweed heeft al een aantal Nederlandse ondernemers op het oog om mee samen te werken, al zijn er nog geen concrete namen bekendgemaakt. De investeringsmaatschappij benadrukt vooral op zoek te zijn naar net gestarte ondernemers. Cottonweed: "Je hoeft nog geen klanten te hebben, je product hoeft nog niet af te zijn. Als je maar écht een goed, vernieuwend idee hebt."

Lees het hele bericht op NUzakelijk.

Gepubliceerd op:
23-05-2014

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Investeren

Als startende ondernemer denk je wellicht niet meteen aan investeren, maar toch liggen er op dit gebied ook kansen voor starters. In de juiste markt investeren kan op den duur lucratief uitpakken; daarnaast zijn er diverse overheidsregelingen waarvan je als investeerder kunt profiteren. Het is wel belangrijk dat je weet hoe alles werkt. 

Zo moet je er als internationaal georiënteerde ondernemer rekening mee houden dat er in bepaalde landen andere regels gelden dan in Nederland. Chinezen doen bijvoorbeeld heel anders zaken dan Amerikanen, oftewel: optimaal investeren vergt maatwerk. Op deze pagina's vind je meer informatie over de mogelijkheden en kansen op het gebied van investeren.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.