marieke

Ashton Kutcher investeert in Amsterdams-Berlijns Gidsy

Hollywoodacteur Ashton Kutcher, bekend van films als What Happens In Vegas en No Strings Attached en de serie Two And A Half Men, is een van de investeerders in de Nederlands-Duitse startup Gidsy. Kutcher stopt, in samenwerking met Sunstone Capital en een paar andere investeerders, 1,2 miljoen dollar in het internetbedrijf van de Amsterdamse Edial en Floris Dekker.

Het is overigens niet de eerste keer dat de acteur in veelbelovende internetprojecten investeert. Zo omschrijft het Duitse Bild Kutcher als een slim zakenman met een neus voor trends die ook al een vermogen met internetactiviteiten heeft verdiend. Zijn meest recente investering is dus voor Gidsy, een startup die pas sinds eind vorig jaar operationeel is in Berlijn, New York en Amsterdam.

Gidsy

Wat kun je op dit internetplatofrm precies doen? Gidsy is een online platform waar bezoekers evenementen kunnen aanbieden. Mensen de bepaalde activiteiten organiseren, bijvoorbeeld bedrijfsuitjes, rondleidingen door stadscentra of een kookworkshop, kunnen deze evenementen kosteloos op Gidsy aanbieden. Pas wanneer gebruikers zich daadwerkelijk inschrijven op een aangeboden activiteit, moet de organisator tien procent provisie afdragen aan Gidsy.

Lees het oorspronkelijke artikel in Het Parool.

Gepubliceerd op:
23-01-2012

Wat vind je van dit artikel?

x2
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Investeren

Als startende ondernemer denk je wellicht niet meteen aan investeren, maar toch liggen er op dit gebied ook kansen voor starters. In de juiste markt investeren kan op den duur lucratief uitpakken; daarnaast zijn er diverse overheidsregelingen waarvan je als investeerder kunt profiteren. Het is wel belangrijk dat je weet hoe alles werkt. 

Zo moet je er als internationaal georiënteerde ondernemer rekening mee houden dat er in bepaalde landen andere regels gelden dan in Nederland. Chinezen doen bijvoorbeeld heel anders zaken dan Amerikanen, oftewel: optimaal investeren vergt maatwerk. Op deze pagina's vind je meer informatie over de mogelijkheden en kansen op het gebied van investeren.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.