marieke

Bedrijfsinvesteringen nemen verder toe in 2011

Het volume van de bedrijfsinvesteringen groeide in mei 2010 bijna tien procent meer dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat is een verbetering ten opzicht van april, toen de groei nog vijf procent bedroeg.

Deze cijfers maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekend. De opvallende toename in de maand mei wordt grotendeels toegeschreven aan het aantal werkdagen. In mei 2011 waren er vier werkdagen meer dan in mei vorig jaar. April 2011 had even veel werkdagen als een jaar eerder.

Investeringsradar

De CBS investeringsradar van 2011 laat zowel verbeteringen als verslechteringen zien. Onderstaande grafiek laat zien hoe het volume van de bedrijfsinvesteringen sterk groeide ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar:

Gepubliceerd op:
21-07-2011

Wat vind je van dit artikel?

x1
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Investeren

Als startende ondernemer denk je wellicht niet meteen aan investeren, maar toch liggen er op dit gebied ook kansen voor starters. In de juiste markt investeren kan op den duur lucratief uitpakken; daarnaast zijn er diverse overheidsregelingen waarvan je als investeerder kunt profiteren. Het is wel belangrijk dat je weet hoe alles werkt. 

Zo moet je er als internationaal georiënteerde ondernemer rekening mee houden dat er in bepaalde landen andere regels gelden dan in Nederland. Chinezen doen bijvoorbeeld heel anders zaken dan Amerikanen, oftewel: optimaal investeren vergt maatwerk. Op deze pagina's vind je meer informatie over de mogelijkheden en kansen op het gebied van investeren.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.