marieke

Business Angels helpen starters op weg

Er is hoop voor starters die wel een goed idee hebben, maar geen kapitaal om dit idee ten uitvoer te brengen. Sinds kort zijn er de Business Angels. Het gaat hierbij om netwerken van informele investeerders die startende ondernemers aan een startkapitaal helpen.

Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) maakte deze week bekend dat zij een project gaat steunen dat de Angels en de starters nader tot elkaar moet brengen. Voor de Angels betekent dit dat ze nu een heuse koepelorganisatie hebben, de Nederlandse Business Angel netwerken.

Volgens de minister is voor veel beginnende ondernemers startkapitaal een bottleneck. Banken zijn terughoudend en voor de participatiemaatschappijen zijn de relatief kleine investeringen de moeite niet waard. De Business Angel kan deze leemte invullen. Hij of zij helpt de ondernemer niet alleen aan geld, maar staat de starter ook bij met kennis en met het eigen zakelijk netwerk.

Kijk voordat u een beroep doet op de Business Angels eerst eens hier voor de mogelijkheden om krediet te krijgen voor uw ondernemingsplan.

Gepubliceerd op:
07-10-2009

Wat vind je van dit artikel?

x3
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Beschik je (nog) over te weinig vermogen om zelf te investeren in de aanschaf van bedrijfsmiddelen? Dan is leasen mogelijk een optie, óók als het gaat om een computer of machine. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in deze checklist.

Wat je moet weten over leasen
Wat je moet weten over leasen

Investeren

Als startende ondernemer denk je wellicht niet meteen aan investeren, maar toch liggen er op dit gebied ook kansen voor starters. In de juiste markt investeren kan op den duur lucratief uitpakken; daarnaast zijn er diverse overheidsregelingen waarvan je als investeerder kunt profiteren. Het is wel belangrijk dat je weet hoe alles werkt. 

Zo moet je er als internationaal georiënteerde ondernemer rekening mee houden dat er in bepaalde landen andere regels gelden dan in Nederland. Chinezen doen bijvoorbeeld heel anders zaken dan Amerikanen, oftewel: optimaal investeren vergt maatwerk. Op deze pagina's vind je meer informatie over de mogelijkheden en kansen op het gebied van investeren.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.