marieke

Industriesector verwacht groei aan investeringen

Ondernemers met een bedrijf in de industriële sector zien de toekomst met meer vertrouwen tegemoet dan voorheen. Zij verwachten voor dit jaar namelijk een groei van de investeringen van zeven procent, zo blijkt uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) naar de investeringsverwachtingen van de industrie.

Van alle ondernemers in de industrie zijn die in de voedings- en genotmiddelenindustrie het meest positief. Zij verwachten de komende tijd 21 procent meer te investeren. Ook ondernemers in de metaal-elektro industrie zien de toekomst zonniger in. Zij geven aan drie procent meer te gaan investeren in 2013. Ondernemers in de raffinaderijen en chemie verwachten een gelijk investeringsniveau als in 2012. De investeringen van deze branches zijn de hoogste binnen de industrie.

Investeringen in 2012

Vorig jaar daalde het percentage investeringen nog. Toen werd in de industrie ruim zeven miljard euro geïnvesteerd, vier procent minder dan in 2011. De metaal-elektro industrie werd vorig jaar op dit gebied het hardst getroffen. Hier daalden de investeringen toen met 2,1 miljard euro. Ondernemers in de raffinaderijen en chemie investeerden het meest in 2012 met ruim 2,6 miljard euro.

Lees het hele bericht op CBS.nl. Klik hier voor meer actuele Cijfers & Trends in de industriesector.

Gepubliceerd op:
02-05-2013

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Investeren

Als startende ondernemer denk je wellicht niet meteen aan investeren, maar toch liggen er op dit gebied ook kansen voor starters. In de juiste markt investeren kan op den duur lucratief uitpakken; daarnaast zijn er diverse overheidsregelingen waarvan je als investeerder kunt profiteren. Het is wel belangrijk dat je weet hoe alles werkt. 

Zo moet je er als internationaal georiënteerde ondernemer rekening mee houden dat er in bepaalde landen andere regels gelden dan in Nederland. Chinezen doen bijvoorbeeld heel anders zaken dan Amerikanen, oftewel: optimaal investeren vergt maatwerk. Op deze pagina's vind je meer informatie over de mogelijkheden en kansen op het gebied van investeren.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten kosteloos in je mailbox.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.455 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.