marieke

Nieuw beleggingsfonds voor MKB

Kapitaalplaza, MetisGRC en NYSE Euronext hebben naar aanleiding van een recent onderzoek gezamenlijk het initiatief genomen om een nieuw beleggingsfonds te ontwikkelen voor de financiering van het midden- en kleinbedrijf (MKB): Het Hollands Glorie Master Fund NV (HGMF). Het is de bedoeling dat dit nieuwe beleggingsfonds in het vierde kwartaal van 2011 wordt gelanceerd.

Het doel van HGMF is om het via subfondsen voor beleggers makkelijker te maken sneller en efficient te investeren in het Nederlandse MKB. De verschillende subfondsen zullen worden gesplitst per regio, sector en thema.

Investeringen

NYSE Euronext zal de notering van het fonds gaan faciliteren. Doordat het fonds in het MKB investeert, wordt het voor bedrijven straks ook makkelijker om voor additionele kredieten bij banken aan te kloppen. Hierdoor zal uiteindelijk substantieel meer worden geïnvesteerd in het MKB, aldus de initatiefnemers.

Groei

Cees Vermaas, CEO NYSE Euronext Amsterdam: "De beurs is een belangrijke schakel in de Nederlandse economie. Het is een maatschappelijk platform waar bedrijven terecht kunnen voor financiering van groei. Dat is nu meer dan ooit van belang. NYSE Euronext juicht initiatieven zoals het Hollands Glorie Master Fund, die de toegang tot de beurs efficiënter maken, dan ook van harte toe."

Gepubliceerd op:
30-06-2011

Wat vind je van dit artikel?

x2
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Waarde ≠ prijs: twee begrippen die vaak door elkaar heen gebruikt worden, maar die je zeker niet met elkaar moet verwarren. In dit artikel legt KHN uit hoe je tot een concrete waardebepaling van jouw horecaconcept kunt komen.

Zo bepaal je de waarde van een horecaconcept

Zo bepaal je de waarde van een horecaconcept - blog KHN
Zo bepaal je de waarde van een horecaconcept - blog KHN

Investeren

Als startende ondernemer denk je wellicht niet meteen aan investeren, maar toch liggen er op dit gebied ook kansen voor starters. In de juiste markt investeren kan op den duur lucratief uitpakken; daarnaast zijn er diverse overheidsregelingen waarvan je als investeerder kunt profiteren. Het is wel belangrijk dat je weet hoe alles werkt. 

Zo moet je er als internationaal georiënteerde ondernemer rekening mee houden dat er in bepaalde landen andere regels gelden dan in Nederland. Chinezen doen bijvoorbeeld heel anders zaken dan Amerikanen, oftewel: optimaal investeren vergt maatwerk. Op deze pagina's vind je meer informatie over de mogelijkheden en kansen op het gebied van investeren.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.