marieke

Nieuw investeringsfonds voor zorgstartups

Er is een nieuw investeringsfonds in het leven geroepen ten behoeve van innovatieve startups in de zorgsector: het Holland Venture Zorg Innovatie Fonds (HVZI). In eerste instantie is er voor dit fonds acht miljoen euro beschikbaar gesteld.

Dit bedrag is afkomstig van Holland Venture, zorgverzekeraar Menzis en een aantal kleinere geldschieters. De bedoeling is dat hieruit in eerste instantie een portefeuille voortkomt van tien jonge en innovatieve zorginstellingen. Het fonds biedt niet alleen financiële ondersteuning, maar zal de zorgstartups ook intensief begeleiden. HVZI wordt daarnaast ondersteund door Technopartner Seed Faciliteit, een stimuleringsregeling van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI).

Klik hier voor meer informatie over HVZI.

Gepubliceerd op:
09-08-2012

Wat vind je van dit artikel?

x3
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Investeren

Als startende ondernemer denk je wellicht niet meteen aan investeren, maar toch liggen er op dit gebied ook kansen voor starters. In de juiste markt investeren kan op den duur lucratief uitpakken; daarnaast zijn er diverse overheidsregelingen waarvan je als investeerder kunt profiteren. Het is wel belangrijk dat je weet hoe alles werkt. 

Zo moet je er als internationaal georiënteerde ondernemer rekening mee houden dat er in bepaalde landen andere regels gelden dan in Nederland. Chinezen doen bijvoorbeeld heel anders zaken dan Amerikanen, oftewel: optimaal investeren vergt maatwerk. Op deze pagina's vind je meer informatie over de mogelijkheden en kansen op het gebied van investeren.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.747 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.