marieke

Startupbootcamp: springplank voor starters

Startupbootcamp is een internationaal initiatief om startende ondernemers een vliegende start te geven. Bij Startupbootcamp Amsterdam belanden er dezer dagen veel bedrijfsplannen op het bureau van Ruud Hendriks, de medeinitiatiefnemer die eerder mede verantwoordelijk was voor de oprichting van RTL Nederland.

Het idee van die vliegende start kan vrij letterlijk worden genomen, want: "Ze gaan in drie maanden van idee naar eerste product", legt Hendriks uit. Startupbootcamp is in eerste instantie op zoek naar ondernemers in de online media- en technologiesector. "Dat is waar onze mentoren verstand van hebben, dus daar beperken we ons toe."

Begeleiding

Starters die aan de bootcamp mogen meedoen krijgen onder andere 17.000 euro kasgeld en een intensieve begeleiding van ervaren managers en ondernemers. In ruil voor deze ondersteuning krijgt Startupbootcamp acht procent van de aandelen in het bedrijf van de starter. Het is voor geïnteresseerden nog tot 12 februari mogelijk om zich voor het project in te schrijven. Na een strenge selectie blijven er op 9 april tien kandidaten over die op die dag van start gaan in Amsterdam.

Techstar

Amsterdam is niet de eerste plaats waar een Startupbootcamp wordt georganiseerd. Kopenhagen, Dublin en Madrid was onze hoofdstad daarin voor. Londen en Berlijn krijgen er nog een. Daarnaast is er ook nog een samenwerking met 'Techstar', een Amerikaans vergelijkbaar initiatief. Hendriks: "Via dat internationale netwerk kunnen we starters in contact brengen met klanten, investeerders of partners waar dan ook ter wereld."

Lees hier het hele interview in het Financieele Dagblad.

Gepubliceerd op:
17-01-2012

Wat vind je van dit artikel?

x1
x4

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Waarde ≠ prijs: twee begrippen die vaak door elkaar heen gebruikt worden, maar die je zeker niet met elkaar moet verwarren. In dit artikel legt KHN uit hoe je tot een concrete waardebepaling van jouw horecaconcept kunt komen.

Zo bepaal je de waarde van een horecaconcept

Zo bepaal je de waarde van een horecaconcept - blog KHN
Zo bepaal je de waarde van een horecaconcept - blog KHN

Investeren

Als startende ondernemer denk je wellicht niet meteen aan investeren, maar toch liggen er op dit gebied ook kansen voor starters. In de juiste markt investeren kan op den duur lucratief uitpakken; daarnaast zijn er diverse overheidsregelingen waarvan je als investeerder kunt profiteren. Het is wel belangrijk dat je weet hoe alles werkt. 

Zo moet je er als internationaal georiënteerde ondernemer rekening mee houden dat er in bepaalde landen andere regels gelden dan in Nederland. Chinezen doen bijvoorbeeld heel anders zaken dan Amerikanen, oftewel: optimaal investeren vergt maatwerk. Op deze pagina's vind je meer informatie over de mogelijkheden en kansen op het gebied van investeren.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.