marieke

Uur van de waarheid voor startups van Rockstart Accerelator

Eerder deze week kwamen de tien uitverkoren startups van Rockstart Accelerator bij elkaar voor de allereerste Rockstart-sessie. Het programma waarmee een aantal veelbelovende startups de kans krijgen om sneller door te groeien door middel van intensieve coaching en begeleiding.

Het nieuwe 'Rockstart hoofdkwartier', gesitueerd op de eerste verdieping van het TomTom-gebouw aan het Rembrantplein in Amsterdam, is van alle gemakken voorzien, zodat de jonge bedrijven vanaf het eerste moment aan de slag kunnen. Tijdens de eerste sessie is al snel duidelijk dat deze periode het uiterste van de starters zal vragen. "Wees bereid om van acht uur in de ochtend tot 10 uur 's avonds te werken. Ik verwacht tweehonderd procent inzet", aldus Rockstart-organisator Don Ritzen in zijn presentatie.

Peerby

Een van de uitverkoren Rockstart-startups is Peerby BV, een bedrijf dat een app en website heeft ontwikkeld waarmee gebruikers op een snelle en veilige manier spullen kunnen huren van mensen in de buurt. Initiatiefnemer Daan Weddepohl (31) geeft in het artikel aan klaar te zijn voor de pittige en emotionele achtbaan die Rockstart Accelerator heet: "Wij gaan een onbekend product slijten aan een onbekende markt. We moeten wel bijna gek zijn om zoveel tijd, energie en geld te investeren in iets waarvan de uitkomst zo onzeker is. En misschien is dat wel wat mensen inspireert. Dat we gek genoeg zijn om te denken dat we dromen waar kunnen maken en onwaarschijnlijke dingen gewoon kunnen laten gebeuren."

Lees het hele verslag in het Financieele Dagblad.

Lees ook:
Rockstart haalt ervaren entrepreneurs binnen voor startup-programma
Rockstart Accelerator helpt startups verder
Innovatieve startups ondersteund door Rockstart

Gepubliceerd op:
30-03-2012

Wat vind je van dit artikel?

x2
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Waarde ≠ prijs: twee begrippen die vaak door elkaar heen gebruikt worden, maar die je zeker niet met elkaar moet verwarren. In dit artikel legt KHN uit hoe je tot een concrete waardebepaling van jouw horecaconcept kunt komen.

Zo bepaal je de waarde van een horecaconcept

Zo bepaal je de waarde van een horecaconcept - blog KHN
Zo bepaal je de waarde van een horecaconcept - blog KHN

Investeren

Als startende ondernemer denk je wellicht niet meteen aan investeren, maar toch liggen er op dit gebied ook kansen voor starters. In de juiste markt investeren kan op den duur lucratief uitpakken; daarnaast zijn er diverse overheidsregelingen waarvan je als investeerder kunt profiteren. Het is wel belangrijk dat je weet hoe alles werkt. 

Zo moet je er als internationaal georiënteerde ondernemer rekening mee houden dat er in bepaalde landen andere regels gelden dan in Nederland. Chinezen doen bijvoorbeeld heel anders zaken dan Amerikanen, oftewel: optimaal investeren vergt maatwerk. Op deze pagina's vind je meer informatie over de mogelijkheden en kansen op het gebied van investeren.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.