marieke

Minder faillissementen uitgesproken

Het aantal faillissementen in Nederland neemt af. In oktober werden volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) 500 faillissementen van bedrijven en instellingen uitgesproken. Dat zijn er 130 minder dan in de maand september.

Vergeleken met een jaar eerder was het aantal failliete bedrijven nog wel flink hoger. Eenmanszaken worden door het CBS overigens niet meegenomen in deze telling. Volgens hoofdeconoom Michiel Vergeer van het CBS steeg het aantal eenmanszaken dat in de eerste negen maanden van dit jaar failliet ging, wel, maar minder dan bij bedrijven het geval was.

Het aantal faillissementen in de periode van een maand wordt volgens het CBS in hoge mate bepaald door het aantal zittingsdagen van een rechtbank. Daarom is het beter om te kijken naar het gemiddelde over drie maanden. Wanneer daarnaar wordt gekeken, kwam het aantal faillissementen in oktober uit op 550. In de zes maanden ervoor schommelde dat aantal rond de zeshonderd.

 

Gepubliceerd op:
11-11-2009

Wat vind je van dit artikel?

x0
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Financiën

Je financiën in één keer goed regelen? Drie vragen die je op dit gebied in ieder geval voor jezelf moet beantwoorden, zijn:

 1. Hoe kom ik aan startkapitaal?
  Als startende ondernemer kun je de start van een bedrijf natuurlijk helemaal zelf bekostigen. Maar als je financiering nodig hebt, zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden.

  Bekijk alle financieringsopties voor startende ondernemers. En ben je benieuwd of een bancair krediet tot de mogelijkheden behoort? Lees hier waarop de Rabobank let bij het beoordelen van een financieringsaanvraag

 2. Op welke subsidies heb ik recht?
  Als starter kun je soms ook gebruikmaken van handige subsidies en andere regelingen. Een fijne steuntje in de rug bij de start van je bedrijf
 3. Hoe organiseer ik mijn boekhouding?
  Als je vanaf het begin je administratie op orde hebt, heb je daar vaak later profijt van. Je kunt je boekhouding gewoon zelf doen, of uitbesteden.
Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

 • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
 • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
 • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.