marieke

Meer aftrek voor kleine investeringen in 2010

Met ingang van 2010 wordt de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) verruimd. Dit is goed nieuws voor kleine ondernemers en ZZP'ers. Het maximale percentage van de KIA wordt verhoogd van 25 naar 28%. De aanpassing is bedoeld om de groei van kleine ondernemingen te bevorderen.

Let op: Dit artikel is verouderd. Over de zelfstandigenaftrek en startersaftrek hebben we een actueel artikel voor je klaar staan.

Naar het up-to-date artikel

Ondernemers en zelfstandigen hebben recht op KIA vanaf investeringen van € 2.200,-. Een maximale aftrek is voortaan mogelijk bij een investering van € 54.000,- tot € 100.000,-. Tot een investeringsbedrag van € 300.000,- is voortaan aftrek mogelijk (in de huidige situatie is een investeringsbedrag van € 240.000,- het maximum voor het verkrijgen van aftrek).

In de praktijk betekent dit dat bij een investering van € 50.000,- de investeringaftrek € 14.000,- bedraagt. Nu is dat nog € 10.500,-. Bij een investering van € 250.000,- is in de huidige situatie geen aftrek mogelijk. In de nieuwe situatie bedraagt de aftrek € 3.780,-.
 

Gepubliceerd op:
17-11-2009

Wat vind je van dit artikel?

x0
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Wist je dat vijftien procent van de Nederlandse ondernemers moet rondkomen van een inkomen beneden bijstandsniveau? In deze blog ga ik in op welke instanties jou bij financiële problemen kunnen helpen.

Ondernemen in zwaar weer: waar kun je voor hulp terecht?

Ondernemen in zwaar weer: waar kun je voor hulp terecht?
Ondernemen in zwaar weer: waar kun je voor hulp terecht?

Subsidies

Een bedrijf starten kost naast de nodige tijd en energie ook geld. Zeker in de startfase van een onderneming bestaat de kans dat je nog geen of slechts weinig winst maakt. Gelukkig heeft de overheid enkele subsidies en startersregelingen in het leven geroepen die het leven van de startende ondernemer makkelijker maken. Hieronder lees je alles over actuele subsidies voor starters. Kijk bijvoorbeeld eens of jij straks wellicht in aanmerking komt voor:


Klik hier voor een complete lijst van huidige subsidies en regelingen voor startende ondernemers.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.747 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.