marieke

Nieuwe subsidieregeling voor innovatieve boeren

Ondernemers die ideeën hebben om de duurzaamheid van stal- en houderijsystemen, het dierenwelzijn en de arbeidsomstandigheden te verbeteren, kunnen deze zomer en herfst terecht bij de overheid. Staatssecretaris Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) stelt hiervoor 1,9 miljoen euro beschikbaar.

De oproep van Bleker komt overeen met de wensen van het kabinet om de veehouderij duurzamer te maken. De samenwerkende partijen van de Uitvoeringsagenda Duurzame Veehouderij streven ernaar dat alle nieuwbouwprojecten voor stallen in het jaar 2015 duurzaam zijn.

Praktijk

Duurzame veehoudersystemen zijn nog volop in ontwikkeling. Met name het nieuwe uiterlijk en de ligging van duurzame stallen zouden beduidend minder weerstand van eventuele omwonenden en recreanten opleveren. Maar de initiatieven moeten uiteraard ook eerst in de praktijk worden getest, vindt Bleker. De verwachting is dat dankzij dit project en subsidiesteun alleen de beste en meest haalbare initiatieven over blijven.

Agentschap NL

Ondernemers met concrete ideeën kunnen hun voorstel nog tot en met 1 november indienen bij Agentschap NL. Lees hoe u zich met uw initatief hiervoor kunt aanmelden.

Gepubliceerd op:
18-07-2011

Wat vind je van dit artikel?

x0
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Subsidies

Een bedrijf starten kost naast de nodige tijd en energie ook geld. Zeker in de startfase van een onderneming bestaat de kans dat je nog geen of slechts weinig winst maakt.

Gelukkig heeft de overheid enkele subsidies en startersregelingen in het leven geroepen die het leven van de startende ondernemer makkelijker maken.

Hieronder lees je alles over actuele subsidies voor starters. Kijk bijvoorbeeld eens of jij straks wellicht in aanmerking komt voor:

  1. Microfinanciering via Qredits
  2. Borgstelling MKB-krediet
  3. Starten vanuit een uitkering
  4. Startersaftrek (bij arbeidsongeschiktheid)

 

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.