marieke

Record aan garantstellingen MKB

Bedrijven in het midden- en kleinbedrijf (MKB) hebben in het afgelopen jaar voor een recordbedrag aan garanties voor kredieten ontvangen van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie. In totaal werden er middels de Borgstellingsregeling Midden- en KleinBedrijf (BMKB) garanties afgegeven ter waarde van 742 miljoen euro. 

Minister Maxime Verhagen van EZ is er van overtuigd dat deze speciale MKB-regeling de bedrijven de benodigde lucht geeft en dat de regeling ervoor zorgt dat bedrijven die op zich gezond zijn, niet in de problemen komen door haperende kredietverlening. Aan grotere bedrijven werd via de voor hun geldende GO-regeling het afgelopen jaar in totaal ook al voor 677 miljoen euro aan garanties afgegeven.

Middels de BMKB staat de overheid sinds 2008 voor ongeveer 1,9 miljard euro borg. Bijna negenduizend MKB-bedrijven maakten er inmiddels gebruik van. Op de GO-regeling voor grotere ondernemingen deden tot nog toe 157 bedrijven een beroep; zij kregen borgstellingen ter waarde van 875 miljoen euro.

Uw bank informeert u graag over de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Gepubliceerd op:
11-02-2011

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Subsidies

Een bedrijf starten kost naast de nodige tijd en energie ook geld. Zeker in de startfase van een onderneming bestaat de kans dat je nog geen of slechts weinig winst maakt.

Gelukkig heeft de overheid enkele subsidies en startersregelingen in het leven geroepen die het leven van de startende ondernemer makkelijker maken.

Hieronder lees je alles over actuele subsidies voor starters. Kijk bijvoorbeeld eens of jij straks wellicht in aanmerking komt voor:

  1. Microfinanciering via Qredits
  2. Borgstelling MKB-krediet
  3. Starten vanuit een uitkering
  4. Startersaftrek (bij arbeidsongeschiktheid)

 

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.