Nederlandse bedrijven betalen op tijd

1 min  leestijd
10
Auteur: Marieke Leijnen

Nederlandse ondernemers zijn in vergelijking met collega's uit andere EU-landen gemiddeld snel wat betreft het afhandelen van openstaande rekeningen. Alleen Duitse bedrijven zijn nog stipter met betalingen.

Dat blijkt uit een recent onderzoek van adviesbureau Dun & Bradstreet. Het is voor Nederlandse bedrijven gangbaar om openstaande rekeningen niet langer dan vijf dagen na de uiterste betaaldatum te voldoen. Onze oosterburen zijn dus nog stipter; In Duitsland wordt zestig procent van de rekeningen op tijd betaald. In Nederland is dat 55 procent.

Lakse betalers

Andere EU-landen komen er minder goed vanaf in dit onderzoek. Zo voldoen Portugese ondernemingen openstaande betalingen gemiddeld negentien dagen te laat. Portugal wordt met deze score (samen met Engeland en Ierland) gerekend tot de meest lakse betaler van Europa. Volgens Dun & Bradstreet is aan deze gegevens goed te zien dat de crisis in sommige EU-landen sterker aanwezig is dan in andere landen.

Lees het hele artikel op NUzakelijk.nl.

Meer over boekhouding en administratie

Meer over boekhouding en administratie
Ondernemingsplan

Gratis ondernemingsplan voorbeelden!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je ondernemingsplan? Download gratis de voorbeeld ondernemingsplannen, ieder gericht op een bepaalde branche. Zo ga jij sterker van start!

Sluiten