• print

Startup Paycento ontwikkelt betaalsysteem voor Facebook en Twitter

Startup Paycento ontwikkelt betaalsysteem voor Facebook en Twitter

De Belgische startup Paycento heeft een technologie ontwikkeld voor gebruikers van Facebook en Twitter. Hierdoor is het mogelijk geworden om op deze sociaal media-platforms producten te kopen met een enkele muisklik. De nieuwe technologie bevindt zich momenteel nog wel in de bètafase.

Wie van de dienst gebruik wil maken, hoeft hiervoor enkel een special Paycento-account aan te maken en dit vervolgens te koppelen aan zijn of haar Facebook- of Twitterprofiel. Een groot deel van de gebruikers is vrijwel standaard ingelogd op deze social media-sites, waardoor betalingen in één klik zouden kunnen worden verwerkt, zo meldde oprichter Pieter Dubois vorige week aan persbureau Reuters. De enige voorwaarde is dat de verkopende partij hiervoor uiteraard wel ondersteuning moet bieden.

Contentaanbieders

Paycento richt zich overigens vooral op contentaanbieders, waaronder digitale kranten. Dit systeem zou namelijk ook geschikt zijn in het geval dat de verkoper slechts een paar eurocent wil vragen voor een opgevraagd artikel; iets wat vanwege de kosten van de betaling zelf niet echt aantrekkelijk is voor veel andere betalingsverwerkers. Dit terwijl de gemiddelde gebruiker eerder bereid zal zijn om voor een individueel bericht te betalen in plaats van hiervoor een speciaal abonnement te hoeven afsluiten. Ook andere media, zoals muziekbestanden, zouden via Paycento kunnen worden aangeschaft.

Testen

Momenteel testen contentaanbieders de benodigde software en bevindt Paycento zich nog in de bètafase (testfase). Volgens de huidige planning zou de software komende juni of juli officieel live moeten gaan. Het is nog onduidelijk of bedrijven van plan zijn om met de betaalsoftware te gaan werken en welke ondernemingen dit dan zijn. Daarnaast is het Belgische bedrijf nog op zoek naar meer investeerders om de dienst officieel te kunnen lanceren.

Lees het oorspronkelijke artikel op Tweakers.net.

Lees ook:

6 populaire betaalmethoden op internet

Woensdag 11 april 2012

how to

alle how to's

gerelateerde video's

alle video’s