Mobiel bankieren

Rabo Bankieren App is er ook voor ondernemers

Je bankzaken regel je tegenwoordig gewoon mobiel. Oók zakelijk. Zo kun je als ondernemer in de Rabo Bankieren App bijvoorbeeld heel handig vooruitkijken en zelfs je verzekeringen checken.

Rabo Bankieren App

Mobiel bankieren is voor miljoenen Nederlanders inmiddels gesneden koek. Zij checken op deze manier hun saldo. Of ze sturen een betaalverzoek naar vrienden, nadat ze zojuist het bonnetje van de kroeg voor hun rekening hebben genomen bijvoorbeeld.

Maar de Rabo Bankieren App is er ook voor ondernemers. Met tal van interessante functies waarmee je snel je geldzaken regelt. En dat niet alleen. De app helpt je ook om je bedrijf financieel gezond te laten groeien.

Hoe sta je er financieel voor?

Als ondernemer wil je voortdurend weten hoeveel geld er op je bankrekening staat. Dat is belangrijk, want je moet de binnengekomen rekeningen kunnen betalen. Met de Rabo Bankieren App kan dat 24 uur per dag, waar je ook bent.

De Rabo Bankieren App is er ook voor ondernemers.

Met je mobiel op zak weet je dus altijd hoe het gesteld is met jouw zakelijke rekening. Welke uitgaven er onlangs zijn gedaan en of die ene factuur al is betaald bijvoorbeeld.

Zicht in je financiën

De Rabo Bankieren App helpt je met zicht in je financiën door de volgende opties:

 • Je kunt in jouw Rabo Bankieren App een apart zakelijk profiel aanmaken, waarmee je je bankzaken gescheiden en dus overzichtelijk houdt. Het wisselen tussen je privé en zakelijke rekeningen is met twee klikken gedaan
 • Je kunt ook automatische meldingen instellen. Niet enkel voor je saldo, maar ook voor bij- en afschrijvingen of betaalverzoeken 

Vooruitkijken

Weten hoe je er nu financieel voorstaat is prettig. Weten hoe dat over een week of zelfs een maand is, is nog veel prettiger. Ook dat kan tegenwoordig in de Rabo Bankieren App.

Deze functionaliteit houdt rekening met je incasso-opdrachten en andere steeds terugkerende kosten. Zo maakt de app een inschatting van jouw saldo in de nabije toekomst.

Wat feitjes over de Rabo Bankieren App:

 • De Rabo Bankieren App is al meer dan 4,5 miljoen keer gedownload, om thuis te gebruiken of voor de zaak
 • Gebruikers beoordelen de app gemiddeld met iets meer dan 4 sterren
 • Cashflow is de aorta van elke ondernemer. Het betekent dat je voldoende geld hebt voor je dagelijkse bedrijfsvoering. Alle reden dus om dit steeds goed te blijven monitoren. De Rabo Bankieren App helpt je daar een handje bij

Check ook: Hoe bereken je de omzet, winst en cashflow? 

Betaalverzoek sturen

Je facturen sneller betaald krijgen. Welke ondernemer wil dat nou niet? Met Rabo Betaalverzoek bied je jouw klant extra betaalgemak door een betaallinkje mee te sturen. Privé ken je dit fenomeen waarschijnlijk al, maar het kan dus ook zakelijk.

Bij maar liefst 81% van de betaalverzoeken die worden betaald, gebeurt dat binnen 24 uur.

Je kunt een Rabo Betaalverzoek op verschillende manieren sturen: 

 • E-mail
 • Sms
 • WhatsApp
 • Chat
 • Facebook Messenger

Bij maar liefst 81% van de betaalverzoeken die worden betaald, gebeurt dat binnen 24 uur. Dat betekent dat je als ondernemer minder lang hoeft te wachten op je geld.

Check ook: Mobiel bankieren, zo werkt dat

Ook heb je met betaalverzoeken nooit problemen met klanten die het verkeerde factuurnummer of een foutief betalingskenmerk hebben ingevuld. Die velden worden namelijk automatisch gevuld.

Sealbagstortingen

Stel, je begint een lunchroom of kledingzaak. Heel wat klanten zullen cash betalen. Dat betekent dat je een kassa hebt die (hopelijk) vol zit met muntjes en biljetten. Dat geld wil je natuurlijk liever veilig op een bankrekening zien.

Dat betekent dat het geld in de sealbag uiterlijk de volgende dag op je rekening wordt bijgeschreven. 

Daarvoor zijn er sealbags. Dat is een plastic verpakking van de bank waarmee je kasgeld op een rekening kunt storten. Via de Rabo Bankieren App kun je een zogeheten voormelding doen. Je laat de bank dan weten dat er een sealbag aankomt.

Dat betekent dat het geld in de sealbag uiterlijk de volgende dag op je rekening wordt bijgeschreven. 

Verzekeringsoverzicht

Heb je via de Rabobank bedrijfsverzekeringen afgesloten bij Interpolis? Dan heb je die in de Rabo Bankieren App allemaal overzichtelijk op een rij. Je kunt ze als mkb'er eenvoudig afsluiten, inzien en wijzigen.

Even de dekking aanpassen, omdat je bedrijfssituatie is veranderd bijvoorbeeld. Daarvoor hoef je dus niet te bellen, je regelt het op je mobiel.

En verder nog dit

Met de Rabo Bankieren App regel je je bankzaken dus heel handig met je mobiel. Voor een betaalverzoek of een financieel vooruitzicht bijvoorbeeld.

In de app heb je verder ook nog deze vier functies voor het grijpen:

 1. Je pas blokkeren en direct een nieuwe pas aanvragen
 2. Een landenblokkade aan- of uitzetten
 3. Incasso's terugboeken
 4. Een tweede handtekening zetten als autorisatie van een betaalopdracht

Telefonisch contact

Behoefte aan direct contact? De app heeft een chat-functie. Het kan zijn dat je tóch even wilt bellen met de Rabobank. Gebruik ook daarvoor de app.

De adviseur aan de andere kant van de lijn weet zo meteen wie je bent en kan je gegevens erbij pakken. Dat scheelt tijd. 

Bijgewerkt op: 10-10-2019

Wat vind je van dit artikel?

x1
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Betaalmethoden

Betalen met briefjes en muntgeld is allang niet meer de enige manier om producten en diensten te (ver)kopen. Tegenwoordig kun je als ondernemer diverse middelen inzetten om jouw betalingsverkeer te regelen. 

Hoe ontvang jij straks geld?

Pinnen in winkels (ook kleine bedragen) is al jaren flink ingeburgerd, maar tegenwoordig kunnen klanten ook op steeds meer plekken contactloos betalen met hun smartphone. Hieronder vind je allerlei informatie en tips over betaalmiddelen op zowel online als fysiek gebied:

 1. Fysiek: alle betaalmethoden voor ondernemers op een rij
 2. Hoe ontvang jij straks geld van klanten en/of opdrachtgevers? 
 3. Zakelijk bankieren: 4 voordelen van een zakelijke rekening
 4. Ken jij deze betaalopties van Rabobank al?
  - Omnikassa voor webwinkeliers
  - Retourpinnen
  - Rabo Wallet/contactloos betalen
  - Smartpinnen
Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

 • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
 • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
 • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.653 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.