Rabo Smartpin voor ondernemers: betalen via de smartphone - home

Rabo SmartPin: maak van je smartphone een pinautomaat

‘Natuurlijk kun je pinnen!’ Ben jij als ondernemer vaak onderweg of verwerk je relatief weinig transacties? En wil je jouw klanten toch de mogelijkheid bieden om te pinnen? Kies dan voor Rabo Smartpin. Daarmee verander je jouw smartphone ter plekke in een pinapparaat. Klein, compact en professioneel. 

Wat is Rabo SmartPin?

Ondernemers die maar weinig betaaltransacties per dag moeten verwerken, twijfelen nog wel eens over de aanschaf van een pinapparaat. Het is een behoorlijke investering en de pinterminals zijn vaak niet mobiel.

Eenvoudig met pin betalen

Rabo SmartPin kan voor veel ondernemers een uitkomst bieden. Van thuiskapper tot autohandelaar en van pedicure tot loodgieter: deze tool maakt het erg eenvoudig om klanten overal met pin te laten betalen.

Het enige wat je nodig hebt, is een smartphone en de kaartlezer. Het geld staat de volgende dag al op je zakelijke rekening. Bij Rabobank heb je je zakelijke rekening zo geopend. Je regelt het vaak al in 5 minuten.

Dat betekent dat je nooit meer met contant geld over straat hoeft en ook het sturen van betalingsherinneringen behoort tot het verleden. Zo kun jij je energie steken in je onderneming.

Hoe werkt Rabo SmartPin?

Bij Rabo SmartPin werkt de smartphone of tablet van de ondernemer als een kassa. De Rabo SmartPin app maakt via Bluetooth draadloos verbinding met de kaartlezer. De klant doet zijn bankpas in de kaartlezer en kan op die manier pinnen.

Rabo SmartPin

Rabo SmartPin

Met Rabo SmartPin kunnen je klanten afrekenen via de kaartlezer, op je smartphone of tablet. Ideaal als je weinig transacties hebt of veel onderweg bent.

Probeer Rabo SmartPin

Contante betalingen

Via de app kunnen ook contante betalingen worden geregistreerd. Daarnaast kunnen gegevens uit de app worden overgenomen in het boekhoudprogramma van de ondernemer en houdt de app de btw-administratie bij. 

Wat kun je als ondernemer met SmartPin?

 • Maestro, MasterCard, VISA en V PAY betalingen accepteren
 • Overal in Europa betalingen ontvangen in Euro's
 • Contante betalingen registreren en wisselgeld berekenen
 • De btw-registratie en dagomzet bijhouden en downloaden
 • Verschillende gebruikers laten inloggen met hun eigen gegevens binnen hetzelfde contract

Welke pinpassen accepteert de kaartlezer?

De kaartlezer is geschikt voor pinpassen die zijn voorzien van Maestro, MasterCard, VISA of V PAY. De meeste pinpassen vallen hieronder.

Daarnaast is het mogelijk met creditcard te betalen. Maestro, onderdeel van creditcardmaatschappij MasterCard, is een internationaal betaalsysteem waarmee je over de hele wereld kunt pinnen.

Op welke smartphones kun je SmartPin gebruiken?

Om gebruik te kunnen maken van Rabo SmartPin heb je een toestel nodig met een besturingssysteem van minimaal iOS 10.0 of Android 5.0.

Daarnaast heb je bluetooth en een internetverbinding via WIFI of mobiele data nodig. Download de Rabo SmartPin App in de Play Store of de App Store.

Meer informatie Rabo SmartPin

Hier vind je meer informatie over Rabo SmartPin en ontdek wat de voordelen zijn voor jouw bedrijf.

Bijgewerkt op: 07-01-2021

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Betaalmethoden

Betalen met briefjes en muntgeld is allang niet meer de enige manier om producten en diensten te (ver)kopen. Tegenwoordig kun je als ondernemer diverse middelen inzetten om jouw betalingsverkeer te regelen. 

Hoe ontvang jij straks geld?

Pinnen in winkels (ook kleine bedragen) is al jaren flink ingeburgerd, maar tegenwoordig kunnen klanten ook op steeds meer plekken contactloos betalen met hun smartphone. Hieronder vind je allerlei informatie en tips over betaalmiddelen op zowel online als fysiek gebied:

 1. Fysiek: alle betaalmethoden voor ondernemers op een rij
 2. Hoe ontvang jij straks geld van klanten en/of opdrachtgevers? 
 3. Zakelijk bankieren: 4 voordelen van een zakelijke rekening
 4. Ken jij deze betaalopties van Rabobank al?
  - Rabo OnlineKassa voor webwinkeliers
  - Rabo SmartPin, een mobiel pinapparaat op je smartphone
  - Rabo Betaalverzoek
  - Retourpinnen
  - Rabo Wallet/contactloos betalen
Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.