Rabo SmartPin: maak van je smartphone een pinautomaat

Bijgewerkt op 17 juni 2024
5 min  leestijd
35.119
Auteur: Redactie
Foto van een man die ene smartphone vasthoudt waarop een betaling wordt verricht

Ben je als ondernemer vaak onderweg of verwerk je relatief weinig transacties? En wil je jouw klanten toch de mogelijkheid bieden om te pinnen? Kies dan voor Rabo SmartPin. Daarmee verander je jouw smartphone in een pinapparaat. Klein, compact en professioneel.

Na het lezen van dit artikel ken je alle voordelen van Rabo Smartpin. Direct naar een hoofdstuk? Klik dan op een van de onderstaande links:

 1. Wat is Rabo SmartPin?
 2. Hoe werkt Rabo SmartPin?
 3. Welke mogelijkheden biedt Rabo SmartPin
 4. Op welke smartphones?
 5. Veelgestelde vragen

1. Wat is Rabo SmartPin?

Ondernemers die maar weinig betaaltransacties per dag moeten verwerken, twijfelen nog wel eens over de aanschaf van een pinapparaat. Dat kan namelijk een behoorlijke investering zijn, en pinterminals zijn vaak niet mobiel. Dé oplossing: gebruik je mobiele telefoon als pinautomaat.

Eenvoudig met pin betalen

Rabo SmartPin kan voor veel ondernemers een uitkomst bieden. Van thuiskapper tot autohandelaar en van pedicure tot loodgieter: deze tool maakt het erg eenvoudig om klanten overal met pin te laten betalen.

Het enige wat je nodig hebt, is een smartphone, de kaartlezer en de gratis Rabo SmartPin App. Het geld van de pintransacties staat de volgende dag al op je zakelijke rekening. Bij Rabobank heb je je zakelijke rekening zo geopend. Je regelt het vaak al in 5 minuten.

Dat betekent dat je nooit meer met contant geld over straat hoeft, en ook het sturen van betalingsherinneringen behoort tot het verleden. Zo kun jij je energie steken in je onderneming.

2. Hoe werkt Rabo SmartPin?

Wil je jouw telefoon als pinapparaat gebruiken? Bij Rabo SmartPin werkt jouw smartphone of tablet als een kassa. De app maakt via Bluetooth draadloos verbinding met de kaartlezer. De klant doet zijn bankpas in de kaartlezer en kan op die manier pinnen.

Rabo SmartPin

Rabo SmartPin

Met Rabo SmartPin kunnen je klanten afrekenen via de kaartlezer, op je smartphone of tablet. Ideaal als je weinig transacties hebt of veel onderweg bent.

Probeer Rabo SmartPin

Rabo SmartPin als volledige kassa-oplossing 

Naast het verwerken van betalingen, kun je de Rabo SmartPin app gebruiken als volledige kassa-oplossing. Vanaf de app kun je bijvoorbeeld je productcatalogus aanmaken en je voorraad beheren, maar ook een gepersonaliseerde kassabon mailen of printen naar je klant.

Via de app kun je ook contante betalingen registreren. Als de klant geen pas bij zich heeft, kun je zelfs een QR aanmaken om de klant alsnog te laten betalen via iDEAL.

Alles in één overzicht

Je hebt dus altijd een totaaloverzicht van alle verkopen, en niet alleen van de pintransacties. Daarnaast kun je de app koppelen aan je eigen boekhoudprogramma en houdt de app de btw-administratie bij.

Rabo SmartPin is dus veel meer dan een betaaloplossing, omdat je ook meteen inzicht hebt in de verkochte producten en je omzet. Met daarbij het voorraadbeheer, het transactie-overzicht en de productencatalogus is alles rondom je kassa geregeld. Je hebt daar dus geen aparte programma's meer voor nodig. 

3. Welke mogelijkheden biedt Rabo SmartPin?

Je maakt in een handomdraai een mobiel pinapparaat van je smartphone, de kaartlezer en de gratis Rabo SmartPin App. Dit kun je als ondernemer met Rabo SmartPin:

 • Pinbetalingen en betalingen met creditcards accepteren;
 • Overal in Europa betalingen ontvangen in Euro's;
 • Contante betalingen registreren en wisselgeld berekenen;
 • De btw-registratie en dagomzet bijhouden en downloaden;
 • Je producten en voorraad beheren;
 • Verschillende gebruikers laten inloggen met hun eigen gegevens binnen hetzelfde contract.

Welke pinpassen accepteert de kaartlezer?

De kaartlezer is geschikt voor pinpassen die zijn voorzien van Maestro, MasterCard, VISA of V PAY. De meeste pinpassen vallen hieronder.

Daarnaast is het mogelijk om met een creditcard te betalen. Maestro, onderdeel van creditcardmaatschappij MasterCard, is een internationaal betaalsysteem waarmee je over de hele wereld kunt pinnen.

4. Op welke smartphones kun je Rabo SmartPin gebruiken?

Om gebruik te kunnen maken van Rabo SmartPin heb je een toestel nodig met een besturingssysteem iOS 10.0 of Android 5.0. of hoger.

Daarnaast heb je bluetooth en een internetverbinding nodig (WIFI is niet noodzakelijk). Download de gratis app van de Rabobank in de Play Store of de App Store.

Aan de slag

Lees hier meer informatie over Rabo SmartPin en ontdek wat de voordelen zijn voor jouw bedrijf. Of lees eerst deze artikelen:

zakelijke rekening afbeelding

Zakelijke rekening nodig?

Open je rekening online of in de app al in 5 minuten

1e halfjaar € 0,00

5. Veelgestelde vragen:

 • Wat is Rabo SmartPin?
  Dit is een tool waarmee je klanten op een eenvoudige manier met pin kunt laten betalen. Je gebruikt namelijk je mobiel als pinautomaat.
 • Hoe kun je een mobiel als pinautomaat gebruiken?
  Via de Rabo SmartPin-app van de Rabobank kun je jouw mobiele telefoon als pinapparaat gebruiken. Jouw smartphone of tablet werkt in dat geval als een kassa. De app maakt via Bluetooth draadloos verbinding met de kaartlezer. De klant doet zijn bankpas in de kaartlezer en kan pinnen.
 • Kun je ook pinnen met je creditcard via Rabo SmartPin?
  Het is mogelijk om klanten met creditcard te laten betalen. Rabo Smart Pay is een totaaloplossing voor alle betaalmethoden die je aan je klanten wil bieden. In het dashboard kun je regelen dat klanten ook met hun creditcard kunnen pinnen.

Meer over zorg

Meer over zorg
Ondernemingsplan

Gratis ondernemingsplan voorbeelden!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je ondernemingsplan? Download gratis de voorbeeld ondernemingsplannen, ieder gericht op een bepaalde branche. Zo ga jij sterker van start!

Sluiten