Wat je moet weten over de Rabo Scanner

Bijgewerkt op 04 februari 2016
4 min  leestijd
26.318
Auteur: Marieke Leijnen
De Rabo Scanner: zo werkt online bankieren

De Rabo Scanner maakt het mogelijk om veilig online te bankieren. Ben jij van plan om een zakelijke rekening te openen bij de Rabobank en vraag je je af hoe dit apparaatje werkt? ​In dit artikel lees je hoe je de scanner kunt gebuiken bij het bankieren.

Wat is de Rabo Scanner?

De Rabo Scanner is de opvolger van de Random Reader, waarmee klanten van de Rabobank voorheen konden internetbankieren. Met dit apparaat krijg je toegang tot de beveiligde online omgeving van de Rabobank om online of mobiel te bankieren.

Daarnaast kun je de scanner gebruiken bij betalingen via iDEAL of online betalingen met jouw creditcard. 

Wat is het verschil met de Random Reader?

De Rabo Scanner maakt gebruik van een nieuwe technologie en heeft een ingebouwde camera, waarmee je bij iedere transactie een unieke kleurcode kunt scannen.

Ook nieuw bij de Rabo Scanner is het display, waarop je precies kunt zien welk bedrag je gaat overmaken. Je kunt dus erop vertrouwen dat het bedrag op het scherm klopt.

Hoe werkt het?

Stel: je wilt een bedrag overmaken via internetbankieren. In dat geval ga je naar de website. Om in te loggen en te kunnen betalen met de Rabo Scanner, verschijnt op het scherm van jouw computer, tablet of smartphone een kleurcode.

Het is de bedoeling dat je deze kleurcode scant via de camera van de scanner. De Rabo Scanner maakt vervolgens een inlog- of signeercode aan. Deze code voer je in op de computer, tablet of mobiel, waarmee je de opdracht digitaal ondertekent. Handig: de Rabo Scanner kan ook Engelstalig worden ingesteld.

Als je een beter beeld wilt krijgen van hoe een online transactie met de scanner in zijn werk gaat, raden we je aan om even onderstaande video te bekijken. Of download de handleiding.

Hoeveel Rabo Scanners mag ik gebruiken?

Voor ondernemers is het goed om te weten dat de aard en grootte van de onderneming invloed kan hebben op het aantal Rabo Scanners dat aan jou wordt verstrekt.

In de brief die je van jouw Rabobank ontvangt staat vermeld hoeveel scanners jij krijgt.

zakelijke rekening afbeelding

Zakelijke rekening nodig?

Als startende ondernemer krijg je van Rabobank een steuntje in de rug. Open nu een zakelijke rekening: de eerste 6 maanden gratis.

 

Bekijk jouw voordelen

Zelfstandig ondernemer?

Als je werkzaam bent als zelfstandig ondernemer, krijg je bijvoorbeeld zowel zakelijk als privé automatisch een Rabo Scanner toegestuurd.

Heb jij personeel in dienst?

Dan is het verstandig om jouw medewerkers tijdig te informeren over de komst van de Rabo Scanners. Zodra deze zijn afgeleverd bij jouw bedrijf, moet het personeel hiermee kunnen werken. 

Hoe veel mensen mogen mijn scanner gebruiken?

De Rabo Scanner is in principe niet persoonsgebonden. Jij kunt de Rabo Scanner dus delen met andere klanten van de Rabobank. Houd er rekening mee dat dit gevolgen kan hebben voor de veiligheid. 

Kan ik ook bankieren zonder Rabo Scanner?

In de Rabo App kun je ook bankieren zonder Rabo Scanner, bijvoorbeeld wanneer je geld wilt overboeken naar je eigen rekening.

Je kunt ook bedragen overboeken naar nieuwe rekeningen zonder Rabo Scanner. Dit moet je nog wel zelf instellen in internetbankieren. Klik op 'meer' en vervolgens op 'instellingen'. 

Zijn er nog zaken waarmee ik rekening moet houden?

De introductie van de Rabo Scanner kan door oplichters op internet worden gebruikt om te misleiden. Sommige mensen ontvangen een valse e-mail over de Rabo Scanner.

Dit bericht wordt echter niet door de Rabobank verstuurd. Ga hier nooit op in en klik niet op de link(s) die in de valse e-mail staan. 

De Rabobank bericht jou per post over de datum waarop jij de Rabo Scanner ontvangt. Wacht deze brief dus rustig af.

Verschijnt er toch een vreemd bericht in jouw inbox of vertrouw je het niet helemaal? Klik de e-mail dan weg en neem contact op met de helpdesk via 0900-0905 (voor dit informatienummer betaal je de gebruikelijke belkosten). 

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op Rabobank.nl. Hier vind je ook uitgebreide informatie over veilig internetbankieren.

zakelijke rekening afbeelding

Zakelijke rekening nodig?

Open je rekening online of in de app al in 5 minuten

1e halfjaar € 0,00

Meer over boekhouding en administratie

Meer over boekhouding en administratie
Ondernemingsplan

Gratis ondernemingsplan voorbeelden!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je ondernemingsplan? Download gratis de voorbeeld ondernemingsplannen, ieder gericht op een bepaalde branche. Zo ga jij sterker van start!

Sluiten