Mobiel bankieren

Contactloos betalen met Apple Pay

Bij Rabobank kun je nu ook zakelijk met Apple Pay betalen. Dit betekent dat je met een iPhone, iPad of Apple Watch contactloos en online kunt betalen. Dit zijn de voorwaarden om zakelijk van deze nieuwe dienst gebruik te kunnen maken. 

Wat is Apple Pay?

Apple Pay is een nieuwe dienst, waarmee je bij betaalautomaten contactloos kunt betalen met je iPhone of Apple Watch. Dit gebeurt via de Wallet-app, dat is de digitale portemonnee van Apple. 

Zakelijk gebruik

Je kunt de Apple Wallet alleen zakelijk gebruiken als je de enige beheerder van je zakelijke rekening bent. Apple Pay werkt zakelijk niet met volmachten en autorisaties. Dus als jouw medewerkers of je boekhouder ook toegang hebben tot je rekening, kan je Apple Pay niet zakelijk gebruiken.

Hoe werkt contactloos betalen met Apple Pay?

In plaats van je zakelijke bankpas, houd je nu je iPhone of Apple Watch voor de betaalautomaat. De limieten voor contactloos betalen zijn hetzelfde als met je betaalpas. Elke betaling bevestig je met een vingerafdruk, gezichtsherkenning, persoonlijke toegangscode of de draagdetectie van de Apple Watch.

Betalen met Apple Watch

 • Houd je horloge voor de betaalautomaat en dubbelklik op de knop aan de zijkant. Als je horloge trilt, is de betaling geslaagd

Betalen met iPhone

 • Bevestigen met Face ID: Je drukt vooraf twee keer op de ontgrendelingsknop en kijkt naar het scherm. Vervolgens houd je de smartphone bij de betaalautomaat. 
 • Bevestigen met Touch ID: Houd je telefoon tegen de betaalautomaat en leg je vinger op de thuisknop
 • Bevestigen met persoonlijke toegangscode: Houd je telefoon tegen de betaalautomaat en voer je toegangscode in

Online betalen

Bij online betalingen kies je bij betaalopties voor Apple Pay. Om de betaling te bevestigen volg je dezelfde handelingen zoals hierboven beschreven bij contactloos betalen. Online betalingen kun je ook met een iPad uitvoeren.

Wat heb je nodig om Apple Pay te installeren? 

 • Zakelijke rekening bij de Rabobank
 • Rabo Bankieren App
 • Apple smartphones of tablets met Face- of Touch ID (behalve de iPhone 5s)

Je stelt Apple Pay in via de Rabobank Bankieren App. Als je bent ingelogd op je zakelijke account, klik je in de onderste balk op ‘Zelf regelen’, je kiest Apple Pay en dan wijst de rest zich vanzelf. Let op: je moet eerst je telefoonnummer invoeren in de Rabo Bankieren App, dit doe je bij ‘persoonlijke gegevens’.

Wat als je geen producten van Apple hebt?

Op telefoons met het besturingssysteem Android kun je de Rabo Wallet installeren. Met deze applicatie kunnen ondernemers contactloos betalen via hun mobiele telefoon. Naast mobiel betalen biedt de Rabo Wallet ook andere diensten zoals parkeren en klantkaarten.

 • Lees in dit artikel uitgebreid over contactloos betalen met de Rabo Wallet

Bijgewerkt op: 12-11-2019

Wat vind je van dit artikel?

x29
x45

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Zakelijke rekening

Heb je als startende ondernemer een zakelijke rekening nodig? Hoewel het niet verplicht is, biedt een zakelijke rekening wel een aantal voordelen. Vaak zijn de kosten voor starters ook niet zo hoog.

Als jij bij de start van je bedrijf begint met zakelijk bankieren, heb je alle zakelijke inkomsten en uitgaven vanaf het allereerste begin goed op orde. Het (laten) bijwerken van de administratie wordt zo een stuk minder tijdrovend. Zo betaalt deze investering zich in veel gevallen op den duur vanzelf terug.

Voordelen:

 1. houd zakelijke en privé geldstromen gescheiden
 2. een eigen zakelijke bankpas
 3. internetbankieren (o.a. inzicht in toekomstige afschrijvingen)
 4. professionele uitstraling naar je klanten
 5. (in veel gevallen) koppeling met boekhoudpakket

Zakelijke rekening openen

Wist je dat jij als starter bij de Rabobank de eerste 6 maanden gratis bankiert? Daarnaast kun je profiteren van startersvoordeel. Lees hier alles over Startersvoordeel

Lees meer over de zakelijke rekening in deze artikelen:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

 • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
 • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
 • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 7.002 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.